- Отнема общо
- 60 mins
- Време на готвене
- 20 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 8, 2016
- 4 броя
- Свински вратни пържоли
- 3 броя
- Тиквички
- 1 брой
- Домат
- 5 щипки
- Черен пипер
- 3 щипки
- Пушен червен пипер
- 20 ml
- Вода
Свински пържоли на фурна с тиквички и домати са типичен пример за здравословна рецепта. Тя е идеална за хората, който спазват нисковъглехидратна диета или просто се опитват да избягват вредните продукти.
Ако се интересувате от здравословно хранене, може да видите нашия богат материал по темата:
- Рязане на зеленчуците. Нарязваме тиквичките и доматите на кубчета, с дебелина около един сантиметър. Добре е парчетата да са относително дебели, защото месото ще изисква продължително печене, което би разкашкало и отнело вкуса и аромата на прекалено ситно нарязаните зеленчуци.
- Овкусяване. Овкусяваме зеленчуците с черния и червения пипер и три щипки от солта. Разбъркваме добре с ръце, за да поемат вкусовете. Поръсваме пържолите с останалата сол от двете страни.
- Печене. Покриваме дъното на тава със зеленчуците, като добавяме и 20 милилитра вода. По този начин, заместваме мазнината, която избягваме в рецептата, за да запазим ястието диетично. Върху зеленчуците подреждаме и пържолите. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.
- Запичане. Възможно е да е останала вода на дъното на тенджерата, след като ястието е готово. В такъв случай може да преместим тавата на котлона и да запечем, докато водата се изпари и сосът се сгъсти.
No comments yet, be the first to leave one!