Свински пържоли на фурна с тиквички и домати

Отнема общо
60 mins
Време на готвене
20 mins
Трудност
Лесно
Порции
4 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
4 броя
Свински вратни пържоли
3 броя
Тиквички
1 брой
Домат
5 щипки
Черен пипер
3 щипки
Пушен червен пипер
20 ml
Вода
Свински пържоли на фурна с тиквички и домати

Свински пържоли на фурна с тиквички и домати са типичен пример за здравословна рецепта. Тя е идеална за хората, който спазват нисковъглехидратна диета или просто се опитват да избягват вредните продукти.
Готвар, рецепта - Свински пържоли на фурна

Ако се интересувате от здравословно хранене, може да видите нашия богат материал по темата:

Здравословно хранене – 10-те най-важни стъпки

  1. Рязане на зеленчуците. Нарязваме тиквичките и доматите на кубчета, с дебелина около един сантиметър. Добре е парчетата да са относително дебели, защото месото ще изисква продължително печене, което би разкашкало и отнело вкуса и аромата на прекалено ситно нарязаните зеленчуци.
  2. Овкусяване. Овкусяваме зеленчуците с черния и червения пипер и три щипки от солта. Разбъркваме добре с ръце, за да поемат вкусовете. Поръсваме пържолите с останалата сол от двете страни.
  3. Печене. Покриваме дъното на тава със зеленчуците, като добавяме и 20 милилитра вода. По този начин, заместваме мазнината, която избягваме в рецептата, за да запазим ястието диетично. Върху зеленчуците подреждаме и пържолите. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.
  4. Запичане. Възможно е да е останала вода на дъното на тенджерата, след като ястието е готово. В такъв случай може да преместим тавата на котлона и да запечем, докато водата се изпари и сосът се сгъсти.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*