- Отнема общо
- 50 mins
- Време на готвене
- 15 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 2 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 14, 2016
- 1 брой
- Царевица-кочан
- 1 брой
- Тиквичка
- 200 гр
- Гъби
- 2 броя
- Зелена чушка
- 10 гр
- Сол
- 30 ml
- Зехтин
- 15 ml
- Балсамов оцет
Кой каза, че само месото може да се прави на шишчета?! Нашето предложение за печени зеленчуци на скара по нищо не отстъпва на тези с месо. Направете рецептата и се уверете сами!
- Рязане на зеленчуците. Режем зеленчуците на едро. Гъбите оставяме цели. Внимавайте при рязането на царевицата, защото кочанът ѝ е доста твърд и ще се нуждаете от остър и по-тежък нож. Ако възнамерявате да печете шишчетата на скара, е необходимо те да са нарязани еднакво, ако са с различен размер по-малките зеленчуци няма да докосват грила и ще останат сурови. Ние решихме да ги изпечем на фурна, това означава, че не трябва да се стараем да режем еднакви парчета.
- Мариноване. Зеленчуците по подобие на месото, при термична обработка отделят течности и изсъхват. Най-лесният начин да предотвратим това е да ги мариноваме.Този процес им дава по-богат и плътен вкус. В купа слагаме зеленчуците, оцета и зехтина. Разбъркваме добре и ги оставяме настрана да се мариноват поне 10 минути.
- Печене. Редите зеленчуците на шишчета, според Вашите предпочитания. Печем в загрята на 200 градуса фурна за около 25 минути. След като извадим зеленчуците от фурната ги посоляваме. Зеленчуците са крехки и нежни и предварителното осоляване ще ги направи жилави.
No comments yet, be the first to leave one!