Печени зеленчукови шишчета

Отнема общо
50 mins
Време на готвене
15 mins
Трудност
Лесно
Порции
2 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
1 брой
Царевица-кочан
1 брой
Тиквичка
200 гр
Гъби
2 броя
Зелена чушка
10 гр
Сол
30 ml
Зехтин
15 ml
Балсамов оцет
Печени зеленчукови шишчета

Кой каза, че само месото може да се прави на шишчета?! Нашето предложение за печени зеленчуци на скара по нищо не отстъпва на тези с месо. Направете рецептата и се уверете сами!

Готвар, рецепта - Печени зеленчукови шишчета

  1. Рязане на зеленчуците. Режем зеленчуците на едро. Гъбите оставяме цели. Внимавайте при рязането на царевицата, защото кочанът ѝ е доста твърд и ще се нуждаете от остър и по-тежък нож. Ако възнамерявате да печете шишчетата на скара, е необходимо те да са нарязани еднакво, ако са с различен размер по-малките зеленчуци няма да докосват грила и ще останат сурови. Ние решихме да ги изпечем на фурна, това означава, че не трябва да се стараем да режем еднакви парчета.
  2. Мариноване. Зеленчуците по подобие на месото, при термична обработка отделят течности и изсъхват. Най-лесният начин да предотвратим това е да ги мариноваме.Този процес им дава по-богат и плътен вкус. В купа слагаме зеленчуците, оцета и зехтина. Разбъркваме добре и ги оставяме настрана да се мариноват поне 10 минути.
  3. Печене. Редите зеленчуците на шишчета, според Вашите предпочитания. Печем в загрята на 200 градуса фурна за около 25 минути. След като извадим зеленчуците от фурната ги посоляваме. Зеленчуците са крехки и нежни и предварителното осоляване ще ги направи жилави.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*