- Отнема общо
- 25 mins
- Време на готвене
- 15 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 1 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 19, 2016
- 50 гр
- Кашкавал
- 1 брой
- Пилешки гърди
- 1 брой
- Кисела краставичка
- 3 щипки
- Сол
- 2 щипки
- Червен пушен пипер
- 2 щипки
- Черен пипер
- 20 ml
- Олио
Повечето хора не обичат да пълнят пилешко месо, защото това начинание им се вижда много трудоемко. В тази рецепта ще Ви покажем вкусно и лесно пълнено пилешко филе с кашкавал и кисели краставички. Освен това, няма да използваме конци, шишчета или други неща, които да държат месото.
Особено голямото предизвикателство при готвене на пилешки гърди или пилешко филе е да се пребори опасността месото да остане сухо. За това именно техниката по приготвяне на рол е идеално решение – допълнителните съставки са равномерно разпределени по цялото месо. Така едновременоо овкусяват и придават сочност.
Тази рецепта за пълнено пилешко филе е идеален експеримент за начинаещите в приготвяне на пилешки рол. Тайната е само една – трябва да се опитвате ролото ви да е максимално стегнато, без да бъде смачкано. Ако постигнете този баланс, ролът ви ще има прекрасна форма, няма да се разпада, а кашкавалът в средата ще се разтопи. Така ястието ви ще бъде наслада за небцето и очите.
Как да постигнете този баланс от първия път ли? Действайте уверено, с грижа и нежна сила. Ако не успеете, опитайте втори път! Гарантираме ви, че си заслужава.
Опитайте и друга рецепта за пълнено пилешко!
Ако сте почитатели на пилешкия рол и сте усъвършенствали техниката, разнообразете малко и опитайте и рецептата ни за пилешки рол с извара. Особено подходящ за хора, които активно спортуват и спазват режим на хранене с високо съдържание на протеини и ниско съдържание на мазнини.
Ако обаче сте почитатели на пилешкото месо, което е едновременно хранително и изключително вкусно, тогава е абсолютно задължително да опитате специалитета на Готвар! Рецепта за пиле върху бутилка
- Оформяне на месото. Режем филето през средата по дължина. Желателно е да си купите по-големи филета. След като го разрежем под формата на пеперуда, го покриваме със стреч фолио. Начукваме месото леко и внимателно, не трябва да се образуват дупки по повърхността му.
- Рязане на продуктите. Режем кашкавала и киселата краставичка на тънки лентички. Когато се опитваме да нарежем на тънко кашкавал, е хубаво ножът да е леко влажен, за да не залепва кашкавалът по него.
- Завиване на филето. Овкусяваме месото с подправките. В една линия слагаме киселите краставички и кашкавала. Накрая превиваме месото на руло, като целим едната страна да прехвърли другата. Трябва да се получи стегнат рол.
- Пържене. Пържим месото в сгорещена мазнина на средно силен котлон. Тук обаче е важно да запазим ястието цяло и както обещахме, ще го направим без да използваме допълнителни принадлежности. Трикът е следният: месото трябва да се постави в мазнината върху тази си страна, при която се застъпват двата края на месото, за да не се разпадне ролът. След 3-4 минути може да го обърнем. Пържим месото за около 12-15 минути - по 3-4 минути от всяка страна. След като го извадим, го оставяме да "почине" за около 5 минути. Добре е пилешкото месо да не се разрязва непосредствено след термична обработка, защото по този начин рискуваме соковете му да изтекат и то да се дехидратира.
No comments yet, be the first to leave one!