Пълнено пилешко филе с кашкавал и кисели краставички

Отнема общо
25 mins
Време на готвене
15 mins
Трудност
Средно
Порции
1 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
50 гр
Кашкавал
1 брой
Пилешки гърди
1 брой
Кисела краставичка
3 щипки
Сол
2 щипки
Червен пушен пипер
2 щипки
Черен пипер
20 ml
Олио
Пълнено пилешко филе с кашкавал и кисели краставички

Повечето хора не обичат да пълнят пилешко месо, защото това начинание им се вижда много трудоемко. В тази рецепта ще Ви покажем вкусно и лесно пълнено пилешко филе с кашкавал и кисели краставички. Освен това, няма да използваме конци, шишчета или други неща, които да държат месото.

Готвар, рецепта - Пълнено пилешко филе с кашкавал и кисели краставички

Особено голямото предизвикателство при готвене на пилешки гърди или пилешко филе е да се пребори опасността месото да остане сухо. За това именно техниката по приготвяне на рол е идеално решение – допълнителните съставки са равномерно разпределени по цялото месо. Така едновременоо овкусяват и придават сочност.

Тази рецепта за пълнено пилешко филе е идеален експеримент за начинаещите в приготвяне на пилешки рол. Тайната е само една – трябва да се опитвате ролото ви да е максимално стегнато, без да бъде смачкано. Ако постигнете този баланс, ролът ви ще има прекрасна форма, няма да се разпада, а кашкавалът в средата ще се разтопи. Така ястието ви ще бъде наслада за небцето и очите.

Как да постигнете този баланс от първия път ли? Действайте уверено, с грижа и нежна сила. Ако не успеете, опитайте втори път! Гарантираме ви, че си заслужава.

Опитайте и друга рецепта за пълнено пилешко!

Пълнени пилешки гърди със сирена и зелении

Ако сте почитатели на пилешкия рол и сте усъвършенствали техниката, разнообразете малко и опитайте и рецептата ни за пилешки рол с извара. Особено подходящ за хора, които активно спортуват и спазват режим на хранене с високо съдържание на протеини и ниско съдържание на мазнини.

Ако обаче сте почитатели на пилешкото месо, което е едновременно хранително и изключително вкусно, тогава е абсолютно задължително да опитате специалитета на Готвар! Рецепта за пиле върху бутилка

 

  1. Оформяне на месото. Режем филето през средата по дължина. Желателно е да си купите по-големи филета. След като го разрежем под формата на пеперуда, го покриваме със стреч фолио. Начукваме месото леко и внимателно, не трябва да се образуват дупки по повърхността му.
  2. Рязане на продуктите. Режем кашкавала и киселата краставичка на тънки лентички. Когато се опитваме да нарежем на тънко кашкавал, е хубаво ножът да е леко влажен, за да не залепва кашкавалът по него.
  3. Завиване на филето. Овкусяваме месото с подправките. В една линия слагаме киселите краставички и кашкавала. Накрая превиваме месото на руло, като целим едната страна да прехвърли другата. Трябва да се получи стегнат рол.
  4. Пържене. Пържим месото в сгорещена мазнина на средно силен котлон. Тук обаче е важно да запазим ястието цяло и както обещахме, ще го направим без да използваме допълнителни принадлежности. Трикът е следният: месото трябва да се постави в мазнината върху тази си страна, при която се застъпват двата края на месото, за да не се разпадне ролът. След 3-4 минути може да го обърнем. Пържим месото за около 12-15 минути - по 3-4 минути от всяка страна. След като го извадим, го оставяме да "почине" за около 5 минути. Добре е пилешкото месо да не се разрязва непосредствено след термична обработка, защото по този начин рискуваме соковете му да изтекат и то да се дехидратира.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*