Бързи гризини със семена, морска сол и масло

Отнема общо
15 mins
Време на готвене
5 mins
Трудност
Лесно
Порции
4 people
Вид
Хляб
Рецепта от
От
1 пакет
Бутер тесто
50 гр
Масло
1 брой
Жълтък
5 щипки
Морска сол
5 щипки
Сусам
Бързи гризини със семена, морска сол и масло

Сигурно всеки от нас е чувал поговорката, че българинът не сяда на масата без хляб. Това може и да не е най-полезното от здравословна гледна точка поведение, но със сигурност е доста вкусно. Особено ако хлябът е прясно изпечен в собствената ни фурна. Тогава в цялата кухня се носи аромат на току-що извадено от фурната тесто. Да, ние знаем колко труд е необходим, за да си направите домашен хляб, но в същото време милеем за аромата на печен хляб на трапезата си. Ето защо измислихме компромисен вариант. Създадохме рецепта за бързи гризини със семена, морска сол и масло. Ароматът им превръща обикновеното ядене в наслада за сетивата. В същото време гризините са една идея по-полезни от хляба, защото са леки и хрупкави.

Бързи гризини със семена, морска сол и масло

Мммм бутер тесто!

Освен това формата и съдържанието на гризините ги прави прекрасна идея за оползотворяване на останало от предишни готвения излишно бутер тесто. особено, ако е на малки парчета.

Ако пък имате цял нов пакет, може да се замислите да опитате и още една рецепта – тарт с козе сирене и ягоди.

Домашен барман: Пикантно блъди мери

  1. Точене. Хубаво е, когато работим с бутер тесто то да бъде леко отпуснато, но въпреки това студено. Режем 1 лист бутер тесто на 4 еднакви части. Всяка част от тестото разточваме добре. Трябва дебелината на разточения лист да е около половин сантиметър.
  2. Оформяне на гризините. С помощта на нож за пица изрязваме дълги къси лентички. Хващаме всяка лентичка за двата края и я усукваме.
    2220
  3. Поготовка на останалите продукти. Разтапяме маслото за няколко секунди в микровълнова фурна, разбиваме жълтъка.
  4. Печене. Подреждаме гризините в тава с хартия за печене. Добре е да не са плътно една до друга, защото ще се слепят при печене. Оставяйте поне два пръста разстояние. Намазваме обилно с масло и жълтък. Отгоре поръсваме със семената, сусама и солта. Печем на предварително загрята на 220 градуса фурна за около 5 минути.
    2217
  5. Сервиране. Гризините са подходящи както като допълнение на основното ястие, така и за акомпанимент на салати и предястия. Изключително добре си подхождат с прошуто и плато сирена, придружени с хубаво вино.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*