Салата със спанак, прошуто и кошнички от кашкавал

Отнема общо
15 mins
Време на готвене
5 mins
Трудност
Лесно
Порции
4 people
Вид
Салата
Рецепта от
От
2 щипки
Сол
2 с. л.
Мед
2 с. л.
Ябълков оцет
3 с. л.
Зехтин
1 брой
Червена чушка
200 гр
Кашкавал
1 брой
Домат
200 гр
Спанак
50 гр
Прошуто
Салата със спанак, прошуто и кошнички от кашкавал

Когато консумираме свежи салати, често допускаме едни и същи грешки. Или не обръщаме особено внимание на салатата и я използваме като допълнение на основното ястие. Или изпускаме да добавим в нея важни за правилното функциониране на организма ни съставки като протеин, например. Това оставя у нас чувство на глад и незаситеност. Ако отделите време и внимание и си приготвите салата със спанак, прошуто и кошнички от кашкавал, ще поглезите както сетивата, така и организма си.

Добре приготвената салата е достатъчно питателна и вкусна, за да замести основно ястие.

Нашата салата със спанак и кошнички от кашкавал освен експлозия от вкусове и чувство на свежест и лекота, ще даде на организма Ви достатъчно полезни вещества, за да не изпитвате чувство на глад.

Забележка: Препоръчително е за направата на кашкавалената кошничка да използвате по-твърд кашкавал.

Салата със спанак рецепта

За да впечатлите гостите си, може да приготвите една голяма салата в купа от кашкавал, като само увеличите размера, който е показан в тази рецепта. Ако имате време, желание и амбиция, може да приготвите индивидуална кошничка за всеки гост или член от семейството си.

Салата със спанак! Какво друго би похапнал Попай?

Лесна каша от киселец

Спанакът е богат на витамини, фосфор, желязо и съдържа впечатляващо за зеленчук количество на желязо. За това той е задължителна част от хранителния режим на вегетарианци, вегани и подрастващи деца. осъвършенствайте и подобрете в домашни условия и нашите рецепти, съдържащи спанак:

Пица на тиган с бекон и спанак

Салатка със спанак, карфиол и дресинг със синапово семе.

  1. Направа на кошничката. Рендосваме кашкавала. Разстиламе го на тънък слой върху тиган с незалепващо покритие. Разтапяме кашкавала на средно силен котлон за около 2-3 минути. Разбираме, че кашкавалът е готов, когато леко се е втвърдил и не лепне. За да направим кашкавала във формата на кошничка, поставяме разтопения кашкавал върху дъното на обърната чаша. Така той ще изстине във форма, която му позволява да има дъно и когато се втвърди отново, ще може да бъде използван като купичка.
    2002
  2. Направа на дресинг. Дресингът се приготвя отделно от салата, като се смесват необходимите за овкусяване компоненти. При класическия дресинг обикновено смесваме мазнина, киселина и сол, за да постигнем балансирана салата. Добре е дресингът да се смеси отделно и после с него да се залее салата, защото така си осигуряваме равномерно разпределение на солта, киселината и мазнината. В противен случай рискуваме част от салата да е кисела, друга безвкусна, а трета - пресолена. За този дресинг в купа слагаме меда, зехтина, оцета и солта. Бъркаме енергично, докато се получи еднородна смес и медът се разтвори напълно.
    2001
  3. Сглобяване на салатата. Накъсваме спанака, нарязваме домата и чушката, както ни харесва. Добавяме и слайсовете прошуто. Поливаме обилно с дресинга и разбъркваме добре. Хубаво е да направим салатата непосредствено преди консумация, за да я запазим максимално свежа. Сервираме салатата в кашкавалените кошнички.
    2005

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*