- Отнема общо
- 60 mins
- Време на готвене
- 15 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 8 people
- Вид
- Десерт
- Рецепта от
- От
- February 17, 2018
- 3 броя
- Ябълка
- 1 ч. ч.
- Захар
- 400 гр
- Заквасена сметана
- 2 Пакета
- Бисквити
- 1 брой
- Портокал
Домашно приготвените торти са се превърнали в еталон за вкус и умение в кухнята. Проблемът при приготвянето им обаче е времето и ресурсите, които трябва да вложим в тях. А все по-често се обръща внимание и на калориите, които носи всяко парче торта. Ето защо ние решихме да Ви покажем как да си приготвите непретенциозна и бърза бисквитена торта със заквасена сметана и ябълки. Рецептата се изпълнява буквално за 10 минути. При приготвянето ѝ не се нуждаете от тежки кремове и безброй съставки.
Забележка:
Ако искате тортата да бъде възможно най-лека и не толкова сладка, ви препоръчваме да използвате зелени кисели ябълки тип “грени смит” .
Ако търсите достойна конкуренция на рецептата за бисквитена торта със заквасена сметана и ябълки,
…Проверете дали вашият фаворит няма да бъде също толкова бързата и лесна бисквитена торта с млечен крем и течен шоколад от тук.
Ако пък ви останат излишни продукти, след приготвянето на сладкиш, модифицирайте рецептата ни за рециклирани бонбони. Ето как:
- Първи блат. В тавичка нареждаме един пласт бисквити. Стараем се те да бъдат максимално близо една до друга. След като наредим бисквитите, върху тях изстискваме сока от половината портокал.
- Приготвяне на плънките. Настъргваме ябълките и ги смесваме с половината от захарта. В друга купа смесваме останалото количество захар със заквасената сметана.
- Подреждане на тортата. Поставяме пласт от ябълките върху първия слой от бисквити. Останалото количество бисквити чупим на средно големи парченца. Върху ябълките поръсваме с парчетата бисквити. Върху тях слагаме от сметаната. Редуваме пласт бисквити, пласт плънка. Препоръчително е накрая да се завърши с пласт сметана.
- Сервиране. Бисквитената торта е най-вкусна, след поне 8 часа престой в хладилника. Пожелание може да се украси със струйка мед.
No comments yet, be the first to leave one!