Бисквитена торта с млечен крем и течен шоколад

Отнема общо
30 mins
Време на готвене
60 mins
Трудност
Средно
Порции
8 people
Вид
Десерт
Рецепта от
От
1 пакет
Бисквити
20 гр
Захарни пръчици
10 ml
Олио
60 гр
Масло
200 гр
Течен шоколад
1 пакетче
Ванилия
7 с. л.
Брашно
9 с. л.
Захар
2 броя
Яйца
1 литър
Прясно мляко
Бисквитена торта с млечен крем и течен шоколад

Домашните торти обикновено са кулинарно произведение на изкуството. Готвенето на сладкиши у дома по принцип отнема толкова много време, че е прекрасна възможност членовете на семейството да прекарат качествено време заедно. Това обаче си е трудно занимание, което изисква познаване на техники и продукти. Ние Ви предлагаме идея за алтернатива – бисквитена торта с млечен крем и течен шоколад!

Освен че можете да съвместите домашна традиция по готвене, без да се налага да усвоявате трудни и тежки кулинарни техники и прибори, приготвянето на бисквитената торта с млечен крем и течен шоколад е прекрасна възможност да си припомните сладкото минало. Независимо дали бисквитената торта напомня на следобедите от детството, домашно приготвените торти за имен ден или първите експерименти в кухнята. Готвенето на бисквитена торта е наслада за духа, а консумирането ѝ впоследствие наслада за вкусовите рецептори!

Бисквитена торта с млечен крем и течен шоколад

Ако търсите достойна конкуренция на рецептата за бърза бисквитена торта,

…Проверете дали вашият фаворит няма да бъде също толкова бързата и лесна бисквитена торта със заквасена сметана и ябълки.

Ако бисквитената торта е любимият ви десерт, защото се приготвя лесно и бързо, то тогава трябва да видите как може да си направите кексче само за 5 минути:

Шоколадово кексче в чашка за 5 минути

  1. Направа на крема. 800 ml. от млякото се остава да заври на слаб огън. През това време в останалите 200 ml. мляко се разбиват брашното, два жълтъка и маслото. Отделно се разбиват белтъците на сняг със захарта и ванилията. Когато млякото на котлона заври, към него добавяме сместа от мляко, брашно и яйца. Бъркаме непрекъснато, докато сместа отново заври. Сваляме от котлона, чакаме леко да се охлади и добавяме разбитите белтъци.
    2301
  2. Редене на бисквитите. В тавичка редим ред бисквити. Заливаме с част от крема, след това отново ред бисквити и отново крем. Накрая завършваме с крем, за да се напоят добре бисквитите.
    2303
  3. Украсяване на глазурата. В течния шоколад добавяме олиото. Загряваме в микровълновата за около 30-40 секунди. Разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес. Добре е да залеем тортата с разтопения шоколад и кремът да е леко охладен. Накрая украсяваме със захарни пръчици. Добре е тортата да стегне поне 12 часа в хладилник.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*