Бърза бисквитена торта със заквасена сметана и ябълки

Preparation time
60 mins
Cooking time
15 mins
Difficulty
Лесно
Serves
8 people
Meal course
Десерт
Posted by
Posted on
3 броя
Ябълка
1 ч. ч.
Захар
400 гр
Заквасена сметана
2 Пакета
Бисквити
1 брой
Портокал
Бърза бисквитена торта със заквасена сметана и ябълки

Домашно приготвените торти са се превърнали в еталон за вкус и умение в кухнята. Проблемът при приготвянето им обаче е времето и ресурсите, които трябва да вложим в тях. А все по-често се обръща внимание и на калориите, които носи всяко парче торта. Ето защо ние решихме да Ви покажем как да си приготвите непретенциозна и бърза бисквитена торта със заквасена сметана и ябълки. Рецептата се изпълнява буквално за 10 минути. При приготвянето ѝ не се нуждаете от тежки кремове и безброй съставки.

Забележка:

 Ако искате тортата да бъде възможно най-лека и не толкова сладка, ви препоръчваме да използвате зелени кисели ябълки тип “грени смит” .

рецепта за бърза бисквитена торта

Ако търсите достойна конкуренция на рецептата за бисквитена торта със заквасена сметана и ябълки,

…Проверете дали вашият фаворит няма да бъде също толкова бързата и лесна бисквитена торта с млечен крем и течен шоколад от тук.

Ако пък ви останат излишни продукти, след приготвянето на сладкиш, модифицирайте рецептата ни за рециклирани бонбони. Ето как:

Рециклирани бонбони – изхвърляйте по-малко храна

 

  1. Първи блат. В тавичка нареждаме един пласт бисквити. Стараем се те да бъдат максимално близо една до друга. След като наредим бисквитите, върху тях изстискваме сока от половината портокал.
  2. Приготвяне на плънките. Настъргваме ябълките и ги смесваме с половината от захарта. В друга купа смесваме останалото количество захар със заквасената сметана.
  3. Подреждане на тортата. Поставяме пласт от ябълките върху първия слой от бисквити. Останалото количество бисквити чупим на средно големи парченца. Върху ябълките поръсваме с парчетата бисквити. Върху тях слагаме от сметаната. Редуваме пласт бисквити, пласт плънка. Препоръчително е накрая да се завърши с пласт сметана.
  4. Сервиране. Бисквитената торта е най-вкусна, след поне 8 часа престой в хладилника. Пожелание може да се украси със струйка мед.

No comments yet, be the first to leave one!

Вашият коментар

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*