Мариновани яйца с копър и чесън

Отнема общо
10 mins
Време на готвене
5 mins
Трудност
Лесно
Порции
5 people
Вид
Предястие
Рецепта от
От
5 броя
Яйца
1 глава
Кромид лук
1 скилидка
Чесън
1 брой
Дафинов лист
2 щипки
Сол
1 щипка
Черен пипер
1 брой
Бахар
1 щипка
Копърово семе
1 стрък
Копър
50 ml
Оцет
300 ml
Вода
Мариновани яйца с копър и чесън

Едно от най-специфичните неща около големите семейни празници е разхищението – на масата има от всичко и по много. Такова количество храна в повечето случаи не може да бъде изядено. Ето защо ние решихме да Ви покажем рецепта, в която главното действащо лице са варените мариновани яйца.

Най-хубавото на рецептата за мариновани яйца с копър и чесън е, че те стават най-вкусни за консумация около една седмица след затварянето им, така освен вкусно и нестандартно ястие няма да ни се налага да изхвърляме яйцата или да преяждаме с тях – полезно и практично.

Забележка: Пропорциите, които ние сме дали са за 5 яйца (размер M) и се събират в буркан от 500 ml. Ако вие имате повече яйца, просто удвоете обема или го намалете.

Мариновани яйца с копър и чесън

В никакъв случай не изхвърляйте останалите след Великден обилни количества храна!

Имаме и друга идея за оползотворяване на останалите излишни яйца след Великден. Приготвянето й отнема по-малко от 5 минути, а вкусът разнообразява монотонното ядене на яйца през последните няколко седмици – чеснова майонеза от варени яйца.

Ако се чудите как да разнообразите десертите си, като все пак оползотворите и останалите Великднески козунаци, вижте интересната ни рецепта за сладкиш с козунаци.

Великденската трапеза в един уютен дом – поглед отблизо

  1. Направа на маринатата. Тази марината е изключително лесна и вкусна, тя е взаимствана от любимата ни марината за кисели краставички. Нарязваме на филийки лука и чесъна. Добавяме всички продукти, освен яйцата в касерола или тенджерка на средно силен котлон. В момента, в който сместа заври, я изключваме.
    2240
  2. Довършване на ястието. Обелваме яйцата и ги поставяме в буркан. Отгоре заливаме с все още врялата марината. От изключителна важност е маринатата да покрие яйцата, в противен случай те могат да прокиснат. Както вече споменахме, най-вкусни яйцата стават след 7 до 10 дни след затварянето им. Задължително се съхраняват в хладилник!
    2238

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*