- Отнема общо
- 10 mins
- Време на готвене
- 5 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 5 people
- Вид
- Предястие
- Рецепта от
- От
- April 19, 2017
- 5 броя
- Яйца
- 1 глава
- Кромид лук
- 1 скилидка
- Чесън
- 1 брой
- Дафинов лист
- 2 щипки
- Сол
- 1 щипка
- Черен пипер
- 1 брой
- Бахар
- 1 щипка
- Копърово семе
- 1 стрък
- Копър
- 50 ml
- Оцет
- 300 ml
- Вода
Едно от най-специфичните неща около големите семейни празници е разхищението – на масата има от всичко и по много. Такова количество храна в повечето случаи не може да бъде изядено. Ето защо ние решихме да Ви покажем рецепта, в която главното действащо лице са варените мариновани яйца.
Най-хубавото на рецептата за мариновани яйца с копър и чесън е, че те стават най-вкусни за консумация около една седмица след затварянето им, така освен вкусно и нестандартно ястие няма да ни се налага да изхвърляме яйцата или да преяждаме с тях – полезно и практично.
Забележка: Пропорциите, които ние сме дали са за 5 яйца (размер M) и се събират в буркан от 500 ml. Ако вие имате повече яйца, просто удвоете обема или го намалете.
В никакъв случай не изхвърляйте останалите след Великден обилни количества храна!
Имаме и друга идея за оползотворяване на останалите излишни яйца след Великден. Приготвянето й отнема по-малко от 5 минути, а вкусът разнообразява монотонното ядене на яйца през последните няколко седмици – чеснова майонеза от варени яйца.
Ако се чудите как да разнообразите десертите си, като все пак оползотворите и останалите Великднески козунаци, вижте интересната ни рецепта за сладкиш с козунаци.
- Направа на маринатата. Тази марината е изключително лесна и вкусна, тя е взаимствана от любимата ни марината за кисели краставички. Нарязваме на филийки лука и чесъна. Добавяме всички продукти, освен яйцата в касерола или тенджерка на средно силен котлон. В момента, в който сместа заври, я изключваме.
- Довършване на ястието. Обелваме яйцата и ги поставяме в буркан. Отгоре заливаме с все още врялата марината. От изключителна важност е маринатата да покрие яйцата, в противен случай те могат да прокиснат. Както вече споменахме, най-вкусни яйцата стават след 7 до 10 дни след затварянето им. Задължително се съхраняват в хладилник!
No comments yet, be the first to leave one!