- Отнема общо
- 50 mins
- Време на готвене
- 15 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Гарнитура
- Рецепта от
- От
- August 27, 2016
Какво ще кажете за хрупкави ароматни картофи? Те могат да бъдат гарнитура на печено месо или спокойно да се консумират като основно ястие, изборът е Ваш.
- Варене на картофите. Белим картофите и ги слагаме във вряща подсолена вода. Беленето може да последва и след варенето, защото в този случай нишестето от картофите не ни трябва. Важно е обаче водата да ври, преди да добавим картофите. Винаги, когато искаме да запазим вкуса на продукта в него, а не в течността, го слагаме във вряла вода. Варим докато картофите станат готови (около 30 минути).
- Направа на хрупкавата коричка. В купа смесваме галетата с 2 щипки сол и останалите подправки. Разбъркваме ги и добавяме зехтина. Бъркаме енергично, докато сместа се навлажни. Така получаваме ароматни трохи.
- Овалване. Всеки картоф овалваме в ароматните трохи. Ако сместа не залепва добре за тях, взимаме малко трохи и ги притискаме към картофите.
- Печене. Печем картофите върху хартия за печене на загрята на 200 градуса фурна за около 5 минути или докато коричката не хване хубав загар. Желателно е картофите да се консумират топли.
No comments yet, be the first to leave one!