Хрупкави ароматни картофи

Отнема общо
50 mins
Време на готвене
15 mins
Трудност
Лесно
Порции
4 people
Вид
Гарнитура
Рецепта от
От
1 кг
Картофи
500 гр
Галета
6 щипки
Сол
4 щипки
Самардала
4 щипки
Розмарин
50 ml
Зехтин
Хрупкави ароматни картофи

Какво ще кажете за хрупкави ароматни картофи? Те могат да бъдат гарнитура на печено месо или спокойно да се консумират като основно ястие, изборът е Ваш.
продукти рецепта Хрупкави ароматни картофи

  1. Варене на картофите. Белим картофите и ги слагаме във вряща подсолена вода. Беленето може да последва и след варенето, защото в този случай нишестето от картофите не ни трябва. Важно е обаче водата да ври, преди да добавим картофите. Винаги, когато искаме да запазим вкуса на продукта в него, а не в течността, го слагаме във вряла вода. Варим докато картофите станат готови (около 30 минути).
  2. Направа на хрупкавата коричка. В купа смесваме галетата с 2 щипки сол и останалите подправки. Разбъркваме ги и добавяме зехтина. Бъркаме енергично, докато сместа се навлажни. Така получаваме ароматни трохи.
  3. Овалване. Всеки картоф овалваме в ароматните трохи. Ако сместа не залепва добре за тях, взимаме малко трохи и ги притискаме към картофите.
  4. Печене. Печем картофите върху хартия за печене на загрята на 200 градуса фурна за около 5 минути или докато коричката не хване хубав загар. Желателно е картофите да се консумират топли.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*