Хрупкави шницели от контра филе

Отнема общо
20 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Лесно
Порции
5 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
1 с. л.
Сол
1 с. л.
Черен пипер
150 гр
Брашно
150 гр
Галета
2 броя
Яйца
Хрупкави шницели от контра филе

Предлагаме Ви нашия любим пример за вкусна, лесна, бърза и питателна храна – хрупкави шницели от контра филе.

Добре направените шницели не отстъпват по никакъв начин и на най-апетитните пържоли

Най-важното правило за приготвянето на шницели е да се правят от месо. Избягвайте готовите полуфабрикати от магазините, те могат да Ви развалят цялостното мнение за този апетитен аламинут. Направете шницелите си сами – не отнема много време, а резултатът е повече от запомнящ се.

Забележка:

Ако искате да направите шницелите  по-здравословни, вместо да ги изпържите, запечете ги на предварително загрята на 200 градуса фурна за около 10-12 минути.

Хрупкави шницели от контра филе

Лесни хрупкави пилешки филенца

Вместо шницели, от кайма може да си приготвите мъфини. Рецептата за тях може да видите тук: Мъфини от кайма.

  1. Нарязване на филето. Нарязваме контра филето на 5 равни парчета.
  2. Начукване. Тъй като ще пържим шницелите малко време в сгорещена мазнина, трябва да ги начукаме на около половин сантиметър дебелина.
    1833
  3. Паниране. В купа разбиваме яйцата. На две отделни места поставяме галетата и брашното. Посоляваме месото със сол и пипер. Топим всяко парче месо първо в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата.
    1837
  4. Пържене. Пържим всеки шницел в сгорещена мазнина (около 180 градуса) за около 1 минута от всяка страна или докато продуктът придобие хрупкав загар. След като извадим шницела, го оставяме върху решетка, за да се отцеди от излишната мазнина и да стане хрупкав от всяка страна. Ако поставите шницела върху кухненска хартия, той ще се запари от едната страна и панировката няма да е хрупкава.
    1836

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*