- Отнема общо
- 20 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 5 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- February 9, 2017
- 1 с. л.
- Сол
- 1 с. л.
- Черен пипер
- 150 гр
- Брашно
- 150 гр
- Галета
- 2 броя
- Яйца
Предлагаме Ви нашия любим пример за вкусна, лесна, бърза и питателна храна – хрупкави шницели от контра филе.
Добре направените шницели не отстъпват по никакъв начин и на най-апетитните пържоли
Най-важното правило за приготвянето на шницели е да се правят от месо. Избягвайте готовите полуфабрикати от магазините, те могат да Ви развалят цялостното мнение за този апетитен аламинут. Направете шницелите си сами – не отнема много време, а резултатът е повече от запомнящ се.
Забележка:
Ако искате да направите шницелите по-здравословни, вместо да ги изпържите, запечете ги на предварително загрята на 200 градуса фурна за около 10-12 минути.
Вместо шницели, от кайма може да си приготвите мъфини. Рецептата за тях може да видите тук: Мъфини от кайма.
- Нарязване на филето. Нарязваме контра филето на 5 равни парчета.
- Начукване. Тъй като ще пържим шницелите малко време в сгорещена мазнина, трябва да ги начукаме на около половин сантиметър дебелина.
- Паниране. В купа разбиваме яйцата. На две отделни места поставяме галетата и брашното. Посоляваме месото със сол и пипер. Топим всяко парче месо първо в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата.
- Пържене. Пържим всеки шницел в сгорещена мазнина (около 180 градуса) за около 1 минута от всяка страна или докато продуктът придобие хрупкав загар. След като извадим шницела, го оставяме върху решетка, за да се отцеди от излишната мазнина и да стане хрупкав от всяка страна. Ако поставите шницела върху кухненска хартия, той ще се запари от едната страна и панировката няма да е хрупкава.
No comments yet, be the first to leave one!