Лесни хрупкави пилешки филенца

Отнема общо
15 mins
Време на готвене
5 mins
Трудност
Лесно
Порции
2 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
2 броя
Пилешки гърди
150 гр
Брашно
200 ml
Вода
1 с. л.
Сол
1 ч. л.
Черен пипер
2 щипки
Чесън на прах
Лесни хрупкави пилешки филенца

Повечето хора мислят, че за да направят перфектните пържени филенца се нуждаят от много продукти и предварително мариноване на месото. Да, понякога пилешкото филе става сухо, но главната причина за това не е липсата на марината, а неправилните градуси и време за обработка. Ето защо решихме да ви покажем как да си направите лесни хрупкави пилешки филенца. Без мариноване на месото или сложни панировки.

Ще са Ви нужни само брашно, вода, пилешко и подправки. С акцент върху свежите пилешки филенца

И филето ще остане сочно, обещаваме.
Препоръка: Тези лесни хрупкави пилешки филенца си подхождат изключително много с чесновия сос от тази рецепта.

Хрупкави шницели от контра филе

Тези бързи и хрупкави пилешки филенца са прекрасно решение за оползотворяване на останали малки парченца от пиле. Ако имате още малко пилешко месо, останало след предишно готвене, тази рецепта е прекрасно решение на този проблем. Ето и още няколко идеи за оползотворяване на останали парченца пилешко филе:

Свежа зимна салата с пилешко месо

Бистра пилешка супа

Сочни пилешки шишчета

  1. Рязане на филето. Режем филетата на дължина. Стремим се да направим три равни по големина парчета.
    1765
  2. Направа на панировката.В брашното слагаме солта, черния пипер и чесъна. Разбъркваме добре, така че подправките да се разпределят равномерно по брашното. Топим филетата първо в брашното, след това във водата, а след това пак в брашното. Повтаряме процедурата поне 2 пъти.
    1762
  3. Пържене. Загряваме мазнина добре. Тя трябва да покрива филетата поне два пръста. Хубаво е мазнината да не е нито твърде силна, нито твърде слаба. Трябва, когато сложим филето, вътре то да започне да се пържи леко, а не да подскача в мазнината. Разбираме, че филенцето е готово, когато изплува на повърхността.
  4. Отцеждане. За да станат филенцата хрупкави и не толкова мазни, трябва да се отцедят преди сервиране върху скаричка. За целта може да използвате скарата на фурната или тази на парти грила. Ако използвате кухненска хартия, филенцата ще се запарят отдолу и ще станат меки - ето защо е най-удачно използването на скара.
    1763

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*