Свежа зимна салата с пилешко месо

Preparation time
20 mins
Cooking time
5 mins
Difficulty
Средно
Serves
2 people
Meal course
Салата
Posted by
Posted on
1 брой
Зелена ябълка
4 броя
Чери домати
1 глава
Цвекло
1 глава
Китайско зеле
2 броя
Пилешки гърди
3 броя
Репички
1 брой
Морков
20 гр
Джинджифил
3 щипки
Сол
1 щипка
Черен пипер
40 ml
Зехтин
20 ml
Балсамов оцет
Свежа зимна салата с пилешко месо

Опитайте рецептата за свежа зимна салата с пилешко месо и се уверете сами колко е хубава и полезна комбинацията на плодове, кореноплодни, зеленчуци и приготвено по най-диетичния и вкусен начин пилешко месо.

Най-важното правило, когато правим салати е продуктите в нея да бъдат сезонни и качествени.

Въпреки че зимата няма изобилието на пролетно-летните зеленчуци, тя предлага също толкова полезни и вкусни предложения. Ако залагате на кореноплодните, няма да сбъркате. По този начин си гарантирате вкусна салата и внасяте на трапезата си нестандартни продукти. Освен че разнообразяват и освежават, кореноплодните осигуряват също такова количество от витамини и свежест. Така може да се приучим да намираме място за тях и на лятната трапеза.

Свежа зимна салата с пилешко месо рецепта готвар

Салата със спанак, прошуто и кошнички от кашкавал

Още няколко разновидности на витаминозната стойност на нашата зимна салата с пилешко

Зимна салата с леща, кореноплодни и ябълка

Салата със спанак и карфиол

Салата с чушки и мус от сирена

Пилешка пържола със салата от краставица и мента

Салата от печена тиква с орехи и лук

  1. Печене на пилешкото. Режем пилешкото месо така, че от всяко парче да излязат по три продълговати лентички. Слагаме филенцата върху хартия за печене и печем в предварително загрята до 200 градуса фурна за 13-15 минути. След като се опекат, поръсваме с щипка черен пипер.
    1805
  2. Направа на дресинга. Едно от най-важните елементи в приготвянето на салата е овкусяването. Ето защо е от изключително значение да направим вкусен дресинг (и лесен, разбира се). В бурканче наливаме балсамовия оцет, зехтина и солта. Затваряме бурканчето и го разтърсваме енергично. Целта е да се получи хомогенен сос.
    1802
  3. Нарязване на зеленчуците. Тъй като кореноплодните са доста твърди, а в салатата е хубаво те да са нарязани на много тънко, ние Ви съветваме тях да ги рендосвате на едро ренде, както и ябълката. Накъсваме китайското зеле, а останалите зеленчуци нарязваме по собствен избор.
    1803
  4. Овкусяване. Наливаме половината от дресинга в купата и разбъркваме добре.
    1804
  5. Сервиране. Сервираме салатата в голяма чиния, а отгоре оставяме филенцата. Поръсваме една лъжица от дресинга. Препоръчително е останалият дресинг да бъде сервиран в отделна купичка до салатата и всеки да си я подправи по собствен избор.
    1807

One comment

  1. Avatar
    Bace_Marte said on февруари 2, 2017 Отговор

    Красота!

    Колко свежо би глътнала 1-2л. ракия.. То се види..

Вашият коментар

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*