- Отнема общо
- 35 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 16, 2016
Остава още малко до края на лятото, още малко време за използване на барбекюто. В тази рецепта ще Ви покажем как да приготвите картофи на скара с пюре от чесън.
Забележка: За тази рецепта трябва да се използват пресни картофи. Късните изискват повече време за приготвяне и използването на скара няма да е удачно.
Предложение за лесен десерт:
- Рязане. Хубаво измиваме картофите. Не е нужно да ги белим, кората на пресните картофи е нежна. Режем ги на продълговати парчета с дебелина по-малко от сантиметър. Главата чесън режем през средата.
- Овкусяване на зехтина. В зехтина слагаме всички подправки и разбъркваме добре, докато солта се разтвори напълно. Овкусяването на самата мазнина е по-добър вариант от това да осоляваме поотделно продуктите, защото няма опасност да пресолим ястието. Това важи и за дресинг за салати.
- Печене. Печем картофите на средно силна скара за около 25-30 минути, като обръщаме периодично. От време на време намазваме картофите със зехтин, но не ги обливаме. Ако искахме пържени картофи, щяхме да използваме фритюрник. Чесънът печем заедно с картофите. Първите 5-6 минути го оставяме със срязаната страна надолу. След това го обръщаме и го оставяме до края на печенето с отрязаната страна нагоре. Целта е чесънът да придобие приятен загар и да се задуши в собствената си обвивка, а не да прегаря.
- Сглобяване. Изваждаме скилидките печен чесън с помощта на нож. Смачкваме ги и ги поливаме с 20 мл. от овкусения зехтин. Добавяме до печените картофи.
No comments yet, be the first to leave one!