Картофи на скара с пюре от печен чесън

Отнема общо
35 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Лесно
Порции
4 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
500 голям
Картофи
1 глава
Чесън
70 ml
Зехтин
15 гр
Сол
3 щипки
Риган
2 щипки
Черен пипер
1 щипка
Чубрица
Картофи на скара с пюре от печен чесън

Остава още малко до края на лятото, още малко време за използване на барбекюто. В тази рецепта ще Ви покажем как да приготвите картофи на скара с пюре от чесън.

Забележка: За тази рецепта трябва да се използват пресни картофи. Късните изискват повече време за приготвяне и използването на скара няма да е удачно.

Готвар, рецепта - Картофи на скара с пюре от печен чесън

Предложение за лесен десерт:

Лесен шоколадов сладкиш с две съставки и без печене

  1. Рязане. Хубаво измиваме картофите. Не е нужно да ги белим, кората на пресните картофи е нежна. Режем ги на продълговати парчета с дебелина по-малко от сантиметър. Главата чесън режем през средата.
  2. Овкусяване на зехтина. В зехтина слагаме всички подправки и разбъркваме добре, докато солта се разтвори напълно. Овкусяването на самата мазнина е по-добър вариант от това да осоляваме поотделно продуктите, защото няма опасност да пресолим ястието. Това важи и за дресинг за салати.
  3. Печене. Печем картофите на средно силна скара за около 25-30 минути, като обръщаме периодично. От време на време намазваме картофите със зехтин, но не ги обливаме. Ако искахме пържени картофи, щяхме да използваме фритюрник. Чесънът печем заедно с картофите. Първите 5-6 минути го оставяме със срязаната страна надолу. След това го обръщаме и го оставяме до края на печенето с отрязаната страна нагоре. Целта е чесънът да придобие приятен загар и да се задуши в собствената си обвивка, а не да прегаря.
  4. Сглобяване. Изваждаме скилидките печен чесън с помощта на нож. Смачкваме ги и ги поливаме с 20 мл. от овкусения зехтин. Добавяме до печените картофи.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*