- Отнема общо
- 20 mins
- Време на готвене
- 13 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 2 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- July 21, 2016
Какво ще кажете да разнообразим познатия вкус на кебапчетата? Предлагаме Ви нов и креативен начин за тяхното приготвяне – в кашкавал и бекон.
В последните години кебапчето се асоциира с нискокачествена храна. Това до голяма степен се дължи на съдържанието на каймата. Ние Ви съветваме да избирате добре каймата, която купувате. Четете добре опаковката или направо да си я направите сами. Хубавата кайма трябва да е смесена – т.е да има части сухо месо (бут, плешка) и мазно месо (гърди).
Забележка: Ние купихме предварително подправена кайма. Ако използвате обикновена, сложите ѝ по една щипка сол, черен пипер, иднийско орехче. Не е препоръчително да слагате кимион, защото целите по-различен вкус от класическия.
Предлагаме Ви ги в следната комбинация:
https://gotvar.bg/recepta/chovan-salata/
- Оформяне на кебапчетата. С леко влажни ръце и с помощта на двете длани оформяме кебапчета. Хубаво е те да бъдат по-дебели и къси, а не със „стандартния“ размер. Желателно е дължината им да бъде толкова, колкото е широк беконът.
- Завиване с бекон. С помощта на белачка за зеленчуци режем на тънко кашкавала. Слагаме го по продължението на бекона. След това увиваме кебапчетата така, че кашкавалът да е отвътре. Съветваме Ви да използвате пушен бекон, а не варен, но не е задължително. Пушеният бекон е по-солен и ще придаде по-задълбочен вкус и аромат.
- Печене. Печем кебапчетата на средно силна скара за около 13 минути, като ги обръщаме периодично. Трябва да ги въртим по-често, за да се изпекат равномерно.
No comments yet, be the first to leave one!