Кебапчета в кашкавал и бекон

Отнема общо
20 mins
Време на готвене
13 mins
Трудност
Лесно
Порции
2 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
200 гр
Кайма
7 слайса
Бекон
50 гр
Кашкавал
Кебапчета в кашкавал и бекон

Какво ще кажете да разнообразим познатия вкус на кебапчетата? Предлагаме Ви нов и креативен начин за тяхното приготвяне – в кашкавал и бекон.

В последните години кебапчето се асоциира с нискокачествена храна. Това до голяма степен се дължи на съдържанието на каймата. Ние Ви съветваме да избирате добре каймата, която купувате. Четете добре опаковката или направо да си я направите сами. Хубавата кайма трябва да е смесена – т.е да има части сухо месо (бут, плешка) и мазно месо (гърди).

 

Забележка: Ние купихме предварително подправена кайма. Ако използвате обикновена, сложите ѝ по една щипка сол, черен пипер, иднийско орехче. Не е препоръчително да слагате кимион, защото целите по-различен вкус от класическия.

Готвар - Кебапчета в кашкавал и бекон

Предлагаме Ви ги в следната комбинация:

Чобан салата

  1. Оформяне на кебапчетата. С леко влажни ръце и с помощта на двете длани оформяме кебапчета. Хубаво е те да бъдат по-дебели и къси, а не със „стандартния“ размер. Желателно е дължината им да бъде толкова, колкото е широк беконът.
  2. Завиване с бекон. С помощта на белачка за зеленчуци режем на тънко кашкавала. Слагаме го по продължението на бекона. След това увиваме кебапчетата така, че кашкавалът да е отвътре. Съветваме Ви да използвате пушен бекон, а не варен, но не е задължително. Пушеният бекон е по-солен и ще придаде по-задълбочен вкус и аромат.
  3. Печене. Печем кебапчетата на средно силна скара за около 13 минути, като ги обръщаме периодично. Трябва да ги въртим по-често, за да се изпекат равномерно.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*