- Отнема общо
- 175 mins
- Време на готвене
- 25 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 17, 2016
- 1 кубче
- Пилешки бульон
- 3 щипки
- Черен пипер
- 4 щипки
- Червен пушен пипер
- 2 скилидки
- Чесън
- 150 ml
- Вода
- 80 ml
- Мед
- 150 ml
- Соев сос
- 1 кг
- Свински гърди с ребра
- 20 ml
- Ром
Свинските ребърца са любими на много хора. Предлагаме Ви да разнообразим малко познатия вкус на ребърцата, добавяйки му допълнителни аромати. Лепкави ребърца със соев сос, мед и ром – аромат и вкус, който ще помните дълго време.
Предложение за десерт:
- Подготовка на месото. Хубаво е да се готви цяло парче месо. Много хора предпочитат да режат ребрата преди печене, но така се губи сочността им. Ако искате меко и сочно месо, съветваме Ви да готвите цяло парче. Правим разрези по дължината на месото, така ароматите ще попият по-добре в него.
- Направа на соса. В купа слагаме всички останали елементи, без водата. Бъркаме енергично, докато медът се разтвори напълно в сместа.
- Мариноване. Слагаме месото в маринатата. Препоръчително е цялото месото да бъде залято с марината. С помощта на лъжица, слагаме и в процепите, които направихме по продължението. Оставяме да се маринова минимум 30 минути в хладилник.
- Печене. Добре е месото да се пече в малка тава, защото сосът трябва да покрива поне половината месо. След като извадим месото от хладилника, наливаме при него водата. Слагаме тавата на котлона и завираме водата. След това я местим във фурната и печем на 180 градуса за общо час и половина. За да стане наистина меко и сочно, месото се пече с костите нагоре 1 час и 15 минути, след това го обръщаме и печем нови 15 минути, за да хване загар и от другата страна.
- Сгъстяване на соса. Изваждаме месото и изчакваме да "почине" 10 минути. През това време оставяме тавата на котлона и сгъстяваме соса. Не забравяйте, че този сос е доста солен, защото има соев сос и кубче бульон. Когато правите сосове за цели парчета месо, те трябва да бъдат по-интензивни на вкус, защото във вътрешността месото не е овкусено. Този сос не е подходящ за малки парчета месо. Редуцираме сместа, докато тя стане лепкава и плътна. Накрая заливаме ребрата с приготвения сос.
No comments yet, be the first to leave one!