Лепкави ребърца със соев сос, мед и ром

Отнема общо
175 mins
Време на готвене
25 mins
Трудност
Средно
Порции
4 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
1 кубче
Пилешки бульон
3 щипки
Черен пипер
4 щипки
Червен пушен пипер
2 скилидки
Чесън
150 ml
Вода
80 ml
Мед
150 ml
Соев сос
1 кг
Свински гърди с ребра
20 ml
Ром
Лепкави ребърца със соев сос, мед и ром

Свинските ребърца са любими на много хора. Предлагаме Ви да разнообразим малко познатия вкус на ребърцата, добавяйки му допълнителни аромати. Лепкави ребърца със соев сос, мед и ром – аромат и вкус, който ще помните дълго време.

Готвар, рецепта - Лепкави ребърца със соев сос, мед и ром

Предложение за десерт:

Портокалови макарони на фурна

 

  1. Подготовка на месото. Хубаво е да се готви цяло парче месо. Много хора предпочитат да режат ребрата преди печене, но така се губи сочността им. Ако искате меко и сочно месо, съветваме Ви да готвите цяло парче. Правим разрези по дължината на месото, така ароматите ще попият по-добре в него.
  2. Направа на соса. В купа слагаме всички останали елементи, без водата. Бъркаме енергично, докато медът се разтвори напълно в сместа.
  3. Мариноване. Слагаме месото в маринатата. Препоръчително е цялото месото да бъде залято с марината. С помощта на лъжица, слагаме и в процепите, които направихме по продължението. Оставяме да се маринова минимум 30 минути в хладилник.
  4. Печене. Добре е месото да се пече в малка тава, защото сосът трябва да покрива поне половината месо. След като извадим месото от хладилника, наливаме при него водата. Слагаме тавата на котлона и завираме водата. След това я местим във фурната и печем на 180 градуса за общо час и половина. За да стане наистина меко и сочно, месото се пече с костите нагоре 1 час и 15 минути, след това го обръщаме и печем нови 15 минути, за да хване загар и от другата страна.
  5. Сгъстяване на соса. Изваждаме месото и изчакваме да "почине" 10 минути. През това време оставяме тавата на котлона и сгъстяваме соса. Не забравяйте, че този сос е доста солен, защото има соев сос и кубче бульон. Когато правите сосове за цели парчета месо, те трябва да бъдат по-интензивни на вкус, защото във вътрешността месото не е овкусено. Този сос не е подходящ за малки парчета месо. Редуцираме сместа, докато тя стане лепкава и плътна. Накрая заливаме ребрата с приготвения сос.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*