Лесен шоколадов сладкиш с две съставки и без печене

Отнема общо
35 mins
Време на готвене
5 mins
Трудност
Лесно
Порции
4 people
Вид
Десерт
Рецепта от
От
200 гр
Шоколад за готвене
200 гр
Кондензирано мляко
Лесен шоколадов сладкиш с две съставки и без печене

Ето как в кухнята се прави революция – когато сладкишите могат да бъдат сготвени, без да бъдат печени. Най-бързата сладка експлозия – лесен шоколадов сладкиш с две съставки и без печене.

Готвар, рецепта - Лесен шоколадов сладкиш с две съставки и без печене

Друга идея за бърз десерт:

Бързи мъфини без мляко

  1. Разтопяване на шоколада. Шоколадът може да се разтопи по два начина. Първият е на водна баня. Слагаме две трети от шоколада в малък съд. Малкият съд поставяме в тенджера със завряла вода на слаб котлон. По-лесният начин да се справим със същата задача, е като използваме микровълнова фурна. Просто вземаме две трети от шоколада и го пускаме за една минута, на максимална степен.
  2. Темпериране на шоколада. При разтопения шоколад, добавяме и необработения. С енергично бъркане разтопяваме и него. Тази стъпка е необходима, за да темперираме шоколада така, че да не е горещ, за да може да започнем да работим с него. От друга страна, горещият шоколад би могъл да пресече млякото, при забъркване на сместа. Така тя би станала на шупли.
  3. Забъркване на сместа. При темперирания разтопен шоколад, добавяме кондензираното мляко. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес.
  4. Стягане. Получената смес изсипваме в покрита с хартия за печене тава и оставяме за около два часа в хладилник. Ако не Ви се чака, може да го държите и във фризер за половин час. По този начин течността ще придобие твърдо състояние и вече ще бъде сладкиш, готов за консумиране.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*