- Отнема общо
- 35 mins
- Време на готвене
- 5 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Десерт
- Рецепта от
- От
- August 10, 2016
- 200 гр
- Шоколад за готвене
- 200 гр
- Кондензирано мляко
Ето как в кухнята се прави революция – когато сладкишите могат да бъдат сготвени, без да бъдат печени. Най-бързата сладка експлозия – лесен шоколадов сладкиш с две съставки и без печене.
Друга идея за бърз десерт:
- Разтопяване на шоколада. Шоколадът може да се разтопи по два начина. Първият е на водна баня. Слагаме две трети от шоколада в малък съд. Малкият съд поставяме в тенджера със завряла вода на слаб котлон. По-лесният начин да се справим със същата задача, е като използваме микровълнова фурна. Просто вземаме две трети от шоколада и го пускаме за една минута, на максимална степен.
- Темпериране на шоколада. При разтопения шоколад, добавяме и необработения. С енергично бъркане разтопяваме и него. Тази стъпка е необходима, за да темперираме шоколада така, че да не е горещ, за да може да започнем да работим с него. От друга страна, горещият шоколад би могъл да пресече млякото, при забъркване на сместа. Така тя би станала на шупли.
- Забъркване на сместа. При темперирания разтопен шоколад, добавяме кондензираното мляко. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес.
- Стягане. Получената смес изсипваме в покрита с хартия за печене тава и оставяме за около два часа в хладилник. Ако не Ви се чака, може да го държите и във фризер за половин час. По този начин течността ще придобие твърдо състояние и вече ще бъде сладкиш, готов за консумиране.
No comments yet, be the first to leave one!