- Отнема общо
- 50 mins
- Време на готвене
- 20 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 5 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 7, 2016
Понякога храната, която ядем, трябва да е бърза и лесна за приготвяне. Предлагаме Ви да направите лесни хамбургери, които ще Ви изненадат с вкуса си.
Вижте как сами да си приготвите питки за хамбургери:
- Омесване на каймата. Колкото по-качествена кайма купуваме, толкова по-хубав ще е хамбургерът. Не очаквайте да постигнете добър вкус с нискокачествени продукти. Ние използвахме смесена кайма (от телешко и свинско). В купа слагаме каймата. Режем на ситно лука, поръсваме с две щипки сол, черен пипер и няколко капки чили сос. Размесваме хубаво и я оставяме настрани за поне 30 минути, за да попият добре подправките.
- Пържене на каймата. Цялата кайма разделяме на 5 равни части. От всяка част оформяме кюфте с дебелина около 1 см и относителна големина колкото питките. Пържим в сгорещен тиган с мазнина за около 1 минута от страна. След като обърнем кюфтетата, върху вече изпържената страна слагаме едно парче кашкавал. Ако не разполагате с кашкавал за сандвичи - с помощта на белачка оформяме тънки резени, които оставяме върху всяко обърнато кюфте.
- Пържене на яйцата. В същата мазнина, в която се е пържила каймата, чукваме яйца. За да станат готови, но с течен център, захлупваме тигана. На силен котлон на едно яйце са му необходими около 1- 2 минути, според предпочитанията.
- Сглобяване на хамбургера. Разрязваме питката през средата. Най-отдолу намазваме част от майонезения сос, след това слагаме шайба домат. Отгоре кюфтето, а върху него яйцето. Накрая завършваме с още сос. Препоръчително е всеки хамбургер да бъде набучен с дървен шиш, защото има вероятност да се разпадне при ядене.
No comments yet, be the first to leave one!