Лесни хамбургери

Отнема общо
50 mins
Време на готвене
20 mins
Трудност
Лесно
Порции
5 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
500 гр
Кайма
5 броя
Питки за хамбургер
250 гр
Майонеза
5 броя
Яйца
2 броя
Домат
50 гр
Кашкавал
Лесни хамбургери

Понякога храната, която ядем, трябва да е бърза и лесна за приготвяне. Предлагаме Ви да направите лесни хамбургери, които ще Ви изненадат с вкуса си.
Готвар, рецепта - Лесни хамбургери
Вижте как сами да си приготвите питки за хамбургери: 

Златисти питки за хамбургери

  1. Омесване на каймата. Колкото по-качествена кайма купуваме, толкова по-хубав ще е хамбургерът. Не очаквайте да постигнете добър вкус с нискокачествени продукти. Ние използвахме смесена кайма (от телешко и свинско). В купа слагаме каймата. Режем на ситно лука, поръсваме с две щипки сол, черен пипер и няколко капки чили сос. Размесваме хубаво и я оставяме настрани за поне 30 минути, за да попият добре подправките.
  2. Пържене на каймата. Цялата кайма разделяме на 5 равни части. От всяка част оформяме кюфте с дебелина около 1 см и относителна големина колкото питките. Пържим в сгорещен тиган с мазнина за около 1 минута от страна. След като обърнем кюфтетата, върху вече изпържената страна слагаме едно парче кашкавал. Ако не разполагате с кашкавал за сандвичи - с помощта на белачка оформяме тънки резени, които оставяме върху всяко обърнато кюфте.
  3. Пържене на яйцата. В същата мазнина, в която се е пържила каймата, чукваме яйца. За да станат готови, но с течен център, захлупваме тигана. На силен котлон на едно яйце са му необходими около 1- 2 минути, според предпочитанията.
  4. Сглобяване на хамбургера. Разрязваме питката през средата. Най-отдолу намазваме част от майонезения сос, след това слагаме шайба домат. Отгоре кюфтето, а върху него яйцето. Накрая завършваме с още сос. Препоръчително е всеки хамбургер да бъде набучен с дървен шиш, защото има вероятност да се разпадне при ядене.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*