Златисти питки за хамбургери

Отнема общо
120 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Средно
Порции
6 people
Вид
Хляб
Рецепта от
От
1 брой
Жълтък
1 щипка
Сол
3 с. л.
Олио
7 гр
Суха мая
50 гр
Масло
100 ml
Прясно мляко
60 гр
Захар
190 ml
Вода
540 гр
Брашно
Златисти питки за хамбургери

Повечето хора предпочитат да си купят питките за хамбургери, ние Ви препоръчваме да се възползвате от нашето предложение за златисти питки за хамбургери. Уверяваме Ви, че разликата с купените ще е осезаема.

Готвар, рецепта - Златисти питки за хамбургери

  1. Забъркване на тестото. В купа пресяваме брашното и солта. Отделно разбъркваме млякото, водата, маята, захарта и маслото. Млякото, водата и маслото трябва да бъдат на стайна температура. В противен случай маслото няма да се разтвори добре в сместа, и има опасност студената течност да пресече маята. В купата при брашното прибавяме течните продукти и месим около 5 минути. Трябва да се получи меко и лепкаво тесто.
  2. Втасване. Оставяме тестото в набрашнена купа и го завиваме с кърпа. Наясно сме с факта, че тестото ще удвои обема си, за това използваме по-голяма купа. Оставяме да втаса за един час на стайна температура.
  3. Оформяне на хамгургерите. Изваждаме тестото на набрашнен плот и го размесваме за около 1 минута. Разделяме го на 6 равни части и всяка една от тях оформяме на топка. Редим ги в тава, покрита с хартия за печене. Намазваме ги с разбит с една ч.л вода жълтък и олиото. Оставяме ги на стайна температура за около 30 минути, за да втасат повторно.
  4. Печене. Печем питките на загрята на 160 градуса фурна за около 20 - 25 минути.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*