Миш-Маш с овче сирене

Отнема общо
60 mins
Време на готвене
30 mins
Трудност
Средно
Порции
5 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
3 щипки
Черен пипер
4 щипки
Червен пипер
4 щипки
Сол
6 броя
Яйца
70 ml
Олио
3 скилидки
Чесън
1 глава
Кромид лук
300 гр
Овче сирене
600 гр
Чушки
800 гр
Домат
Миш-Маш с овче сирене

Нека разнообразим традиционното българско ястие така, че да запазим духа му и да подсилим вкуса.

Готвар, рецепта - Миш-Маш с овче сирене

Ако пък Ви се хапва месо:

Свински пържоли на бутилка

  1. Белене на чушките. Препоръчително е чушките и доматите да бъдат обелени. Чушките изпичаме на висока температура. Може да използвате скара, чушкопек, фурна. Най-лесно и бързо става във фурната. Слагаме чушките в намазнена тава, увеличаваме на максимални градуси. За около 20 минути на 250 градуса те ще са готови. След като ги извадим от фурната, поставяме ги в подходящ съд и ги задушаваме с найлонова торбичка или стреч фолио за около 5 минути. Така по-лесно ще отделим люспата от месестата част.
  2. Белене на доматите. Най-лесният начин за белене на домати е като на "дупетата" им издълбаем малко хиксче. След това ги слагаме във вряща вода за около 20 секунди, а след тази процедура веднага ги потапяме в студена. По този начин люспата ще се отдели много лесно. Ако разполагате с остра белачка за картофи, можете да ги обелите и с нея.
  3. Задушаване. В голям тиган или тенджера слагаме нарязания на ситно лук, чесън и цялата мазнина. Задушаваме ги на слаб котлон за около 2 минути. Добавяме обелените и нарязани на кубчета чушки и засилваме котлона до средно силен. Пържим още около 3-4 минути.
  4. Добавяне на доматите. След като чушките, лукът и чесънът са се запържили към тях добавяме обелените и нарязани на кубчета домати. Смесваме продуктите добре и оставяме на силен огън, като разбъркваме периодично. Водата от доматите трябва да се изпари за около 20 минути на силен огън.
  5. Завършване на ястието.След като водата е започнала да извира, слагаме начупеното сирене и последователно яйцата. След като сложим яйцата разбъркваме енергично. Сваляме от котлона след като сместа се сгъсти.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*