- Отнема общо
- 60 mins
- Време на готвене
- 20 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- July 23, 2016
- 500 гр
- Кайма
- 100 гр
- Гъби
- 100 гр
- Кашкавал
- 1 глава
- Кромид лук
- 3 щипки
- Сол
- 2 щипки
- Черен пипер
- 2 щипки
- Червен пушен пипер
- 2 щипки
- Къри
- 3 стръка
- Мащерка
- 2 с. л.
- Олио
Искате лесно, вкусно и различно ястие с кайма? Направете пълнено руло с кашкавал и гъби.
- Приготвяне на плънката. Режем гъбите и лука на филийки. Задушаваме първо лука в малко мазнина (около 1 сл.) на средно силен котлон за около 5 минути, като разбъркваме периодично. След това добавяме и гъбите, като посоляваме с една щипка сол, черен пипер и един стрък мащерка. Не е необходимо да слагаме повече мазнина. Целта е да изкараме водата от зеленчуците, за да не се разпадне рулото. Задушаваме ги заедно още 10 минути. След това оставяме плънката да се охлади за около 20 минути.
- Овкусяване на каймата. Докато зеленчуците се охлаждат, в каймата прибавяме малко от солта, черния пипер, пушения черен пипер и кърито, както и накъсаната мащерка. Ако нямате пушен червен пипер, сложете обикновен. После, много на тънко режем лютата чушка и я добавяме заедно с останалото олио. Месим каймата.
- Направа на рулото: Върху фолио за свежо съхранение правим тънък пласт с кайма. След това в средата на каймата прибавяме част от плънката. Не слагайте много плънка, защото рулото може да не се завие хубаво. Върху плънката настъргваме обилно кашкавал. С помощта на фолиото завиваме рулото. Хубаво е двата края да се застъпят. След това притискаме. Завиваме рулото във фолиото и го оставяме във фризера за 10 минути.
- Печене. Печем рулото в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. Може да го изпечем и в тиган, също и на скара, но тогава трябва да го държим 20-тина минути във фризера, за да стегне много хубаво.
No comments yet, be the first to leave one!