Пълнено руло с кашкавал и гъби

Отнема общо
60 mins
Време на готвене
20 mins
Трудност
Средно
Порции
4 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
500 гр
Кайма
100 гр
Гъби
100 гр
Кашкавал
1 глава
Кромид лук
3 щипки
Сол
2 щипки
Черен пипер
2 щипки
Червен пушен пипер
2 щипки
Къри
3 стръка
Мащерка
2 с. л.
Олио
Пълнено руло с кашкавал и гъби

Искате лесно, вкусно и различно ястие с кайма? Направете пълнено руло с кашкавал и гъби.

Готвар, рецепта - Пълнено руло с кашкавал и гъби

  1. Приготвяне на плънката. Режем гъбите и лука на филийки. Задушаваме първо лука в малко мазнина (около 1 сл.) на средно силен котлон за около 5 минути, като разбъркваме периодично. След това добавяме и гъбите, като посоляваме с една щипка сол, черен пипер и един стрък мащерка. Не е необходимо да слагаме повече мазнина. Целта е да изкараме водата от зеленчуците, за да не се разпадне рулото. Задушаваме ги заедно още 10 минути. След това оставяме плънката да се охлади за около 20 минути.
  2. Овкусяване на каймата. Докато зеленчуците се охлаждат, в каймата прибавяме малко от солта, черния пипер, пушения черен пипер и кърито, както и накъсаната мащерка. Ако нямате пушен червен пипер, сложете обикновен. После, много на тънко режем лютата чушка и я добавяме заедно с останалото олио. Месим каймата.
  3. Направа на рулото: Върху фолио за свежо съхранение правим тънък пласт с кайма. След това в средата на каймата прибавяме част от плънката. Не слагайте много плънка, защото рулото може да не се завие хубаво. Върху плънката настъргваме обилно кашкавал. С помощта на фолиото завиваме рулото. Хубаво е двата края да се застъпят. След това притискаме. Завиваме рулото във фолиото и го оставяме във фризера за 10 минути.
  4. Печене. Печем рулото в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. Може да го изпечем и в тиган, също и на скара, но тогава трябва да го държим 20-тина минути във фризера, за да стегне много хубаво.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*