- Отнема общо
- 37 mins
- Време на готвене
- 7 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Десерт
- Рецепта от
- От
- August 23, 2016
- 200 гр
- Малини
- 250 гр
- Ванилов сладолед
- 200 гр
- Мюсли
- 100 гр
- Захар
Това ястие е подходящо както за непретенциозно хапване, така и за по-изискани вечери. Пърженият сладолед с малинов сос, ще Ви впечатли с простотата на приготвяне и невероятния си вкус.
Предложена рецепта:
- Подготовка на мюслито. Взимаме мюслито и го правим на малки парченца. Може да използваме кухненски робот или да ги счупим на ръка. Хубаво е обаче да има както по-големи парченца, така и много малки.
- Оформяне на сладоледа. С намокрена с вода ръка от сладоледа оформяме малки топчици, които поставяме при натрошеното мюсли. Овалваме ги добре, така че да не се вижда сладолед - ако е необходимо, може да притиснем мюслито и с ръка. Оставяме оформените топчици във фризера за минимум 30 минути. През това време се заемаме с малиновия сос.
- Направа на соса. В тиган слагаме захарта и малините. В нашия случай те са замразени, но може да се използват и пресни. Варим сместа около 15 минути на средно силен котлон. Разбъркваме периодично, пожелание може да прецедим соса през фина цедка.
- Пържене. Изваждаме сладоледените топки от фризера и ги поставяме в добре сгорещена мазнина. Мазнината трябва да е толкова, колкото са големи топчиците. Не е препоръчително да пържим в по-малко мазнина и да се опитаме да ги завъртим, защото ще развалим формата на топката и ще потече сладолед. Пържим буквално за 20-30 секунди. След което оставяме топчиците на кухненска хартия да се изцедят от мазнината.
No comments yet, be the first to leave one!