Пържен сладолед с малинов сос

Отнема общо
37 mins
Време на готвене
7 mins
Трудност
Средно
Порции
4 people
Вид
Десерт
Рецепта от
От
200 гр
Малини
250 гр
Ванилов сладолед
200 гр
Мюсли
100 гр
Захар
Пържен сладолед с малинов сос

Това ястие е подходящо както за непретенциозно хапване, така и за по-изискани вечери. Пърженият сладолед с малинов сос, ще Ви впечатли с простотата на приготвяне и невероятния си вкус.
Готвар, рецепта - Пържен сладолед с малинов сос

Предложена рецепта:

Свинско бон филе със сос от къпини

  1. Подготовка на мюслито. Взимаме мюслито и го правим на малки парченца. Може да използваме кухненски робот или да ги счупим на ръка. Хубаво е обаче да има както по-големи парченца, така и много малки.
  2. Оформяне на сладоледа. С намокрена с вода ръка от сладоледа оформяме малки топчици, които поставяме при натрошеното мюсли. Овалваме ги добре, така че да не се вижда сладолед - ако е необходимо, може да притиснем мюслито и с ръка. Оставяме оформените топчици във фризера за минимум 30 минути. През това време се заемаме с малиновия сос.
  3. Направа на соса. В тиган слагаме захарта и малините. В нашия случай те са замразени, но може да се използват и пресни. Варим сместа около 15 минути на средно силен котлон. Разбъркваме периодично, пожелание може да прецедим соса през фина цедка.
  4. Пържене. Изваждаме сладоледените топки от фризера и ги поставяме в добре сгорещена мазнина. Мазнината трябва да е толкова, колкото са големи топчиците. Не е препоръчително да пържим в по-малко мазнина и да се опитаме да ги завъртим, защото ще развалим формата на топката и ще потече сладолед. Пържим буквално за 20-30 секунди. След което оставяме топчиците на кухненска хартия да се изцедят от мазнината.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*