Пъстърва на тиган с пюре от грах с къри

Отнема общо
25 mins
Време на готвене
5 mins
Трудност
Лесно
Порции
2 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
5 ml
Зехтин
20 ml
Олио
4 щипки
Сол
4 щипки
Къри
1 стрък
Целина
300 ml
Прясно мляко
200 гр
Замръзен грах
200 гр
Филе пъстърва
1 щипка
Черен пипер
Пъстърва на тиган с пюре от грах с къри

Отново ще Ви предложим “класическо” ястие, което сме разнообразили с нетрадиционна съставка. Опитвайте се постоянно да експериментирате в кухнята, ще се изненадате колко хубава комбинация е пъстърва на тиган с пюре от грах с къри.

продукти Готвар, рецепта - Пъстърва на тиган с пюре от грах с къри

Друга рецепта от категория риба:

Рибни кюфтенца с картофена салата

  1. Варена на грахта. В малка тенджерка или касерола слагаме замразения грах, прясното мляко и нарязаната на ситно целина. Съдът трябва да е малък, за да може млякото да покрива грахта и да го свари добре. Преди да нарежем целината я обелваме с помощта на белачка за зеленчуци. В млякото слагаме също така 1 щипка сол и 1 щипка къри. Варим, докато грахта се свари напълно.
  2. Направа на пюрето. След като грахта се е сварил добре - на средна температура това отнема около 20 минути, пюрираме сместа с помощта на пасатор. Добавяме останалото количество къри и по преценка още сол. По желание пюрето от грах може да бъде прекарано през цедка, за да се отстранят люспите, но така пюрето ще стане 2 пъти по-малко на количество.
  3. Направа на пъстървата. Загряваме тиган, след което в него слагаме малко мазнина, когато и тя се загрее, добавяме филето от пъстърва с кожата надолу. На добре загрят тиган пържим не повече от 30 секунди. След което обръщаме рибата за не повече от 20 секунди. Няма по-лошо нещо от суха риба, внимавайте да не я обработвате на тигана твърде дълго.
  4. Сервиране. Сервираме рибата върху канапе от пюрето от грах. За да бъде хрупкава кожата, рибата трябва да бъде сервирана с кожата нагоре, защото иначе ще се задуши и ще стане мека. Отгоре поръсваме с една щипка сол, черен пипер и пожелание няколко капки екстра върджин зехтин.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*