Печени чушки с доматен сос

Отнема общо
60 mins
Време на готвене
40 mins
Трудност
Средно
Порции
4 people
Вид
Предястие
Рецепта от
От
2 щипки
Черен пипер
100 гр
Краве сирене
2 щипки
Червен пипер
1 щипка
Захар
4 щипки
Сол
30 ml
Олио
3 скилидки
Чесън
1 стрък
Джоджен
1 стрък
Босилек
1 стрък
Магданоз
5 броя
Домат
10 броя
Зелени чушки
Печени чушки с доматен сос

Днешната рецепта е различен прочит на класическата за печени чушки в доматен сос. Ние предпочетохме да надградим добре познатия доматен сос, като добавихме различни зелени подправки, които да добавят аромата на заминаващото си лято….

Готвар, рецепта - Печени чушки с доматен сос

Предложена рецепта:

Здравословно хранене – 10-те най-важни стъпки

  1. Печене на чушките. Има редица начини за печене на чушки. Може да използвате скара, директен огън, чушкопек. Ние предпочитаме да ги изпечем във фурна, защото става най-бързо и лесно. Слагаме всички чушки на загрята на максимални градуси фурна. В нашия случай 250 градуса за 20 минути. След като ги извадим, ги слагаме в съд с капак, за да се задушат. През това време приготвяме доматения сос.
  2. Приготвяне на доматен сос. В студен съд слагаме олиото, чесъна и половината от зелените подправки. Запържваме ги на много слаба температура. Така всички аромати ще се абсорбират в мазнината. Важно е подправките и чесънът да не изгарят, защото ще вгорчат ястието. Пържим около 5-6 минути, след което слагаме доматите, нарязани на кубчета. След като добавим доматите, увеличаваме до средно силен котлон и затваряме съда с капак. Варим около 10 минути, след което овкусяваме със солта, захарта, черния и червен пипер. Пасираме сместа и накрая прибавяме останалите зелени подправки, нарязани на ситно.
  3. Белене на чушките. Ако сте ги задушили добре, люспите на чушките се махат много лесно. Много хора предпочитат да ги белят под течаща вода, ала така се губи сосът, който пускат опечените чушки. Ние белим зеленчука по старомодния начин, без "акомпанимента" на водата.
  4. Сглобяване. Слагаме белените чушки и ги заливаме с доматения сос. Оставяме го да изстине върху чушките, за да се просмуква по-добре в тях. След като сосът изстине, слагаме парче сирене. Разбира се, може да консумирате ястието и топло, но студено то е много по-вкусно.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*