- Отнема общо
- 6 mins
- Време на готвене
- 4 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 7 people
- Вид
- Предястие
- Рецепта от
- От
- December 21, 2016
- 700 гр
- Орехови ядки
- 15 ml
- Зехтин
- 2 ч. л.
- Сол
Представяме Ви още един типичен вкус и аромат от българската празнична вечеря. Това са печени орехови ядки със сол и зехтин. Ядките са перфектното решение за хубава и стойностна вечеря. Те могат да се сервират преди хранене или между храненията с чаша хубаво вино или с по-твърд алкохол. Рядко има човек, който да не се усмихне при миризмата на печени орехи, което ги прави любимото решение за всяка домакиня/домакин. А дори няма да Ви споменаваме колко по-полезно е да имаме на масата си купичка с орехи, отколкото крекери или соленки.
Тази рецепта е част от нашето коледно меню, включващо общо 11 ястия. Вижте останалите предложения тук:
Коледно меню по български – сто години история на една трапеза
Къде да инкорпорираме останалите печени орехови ядки?
Макар че са здравословна и вкусна разядка и съответно достатъчни сами по себе си, ореховите ядки подчертават и обогатяват вкуса на множество основни ястия, салати и десерти. По-здравословно е да ги използвате сурови. Но е по-вкусно да са изпечени. Разгледайте рецептите ни с орехови ядки тук.
Особено сполучливи с изпечени орехи стават:
- Овкусяване. В дълбока купа изсипваме всички ядки. Отгоре им наливаме зехтина и поръсваме със сол. Разбъркваме така, че солта и зехтинът да полепнат върху всички ядки.
- Печене. Разтиламе ядките върху тава, покрита с хартия за печене. Печем на предварително загрята на 200 градуса фурна за около 3-4 минути или докато не получат хубав тъмножълт загар.
No comments yet, be the first to leave one!