Печени орехови ядки със сол и зехтин

Preparation time
6 mins
Cooking time
4 mins
Difficulty
Лесно
Serves
7 people
Meal course
Предястие
Posted by
Posted on
700 гр
Орехови ядки
15 ml
Зехтин
2 ч. л.
Сол
Печени орехови ядки със сол и зехтин

Представяме Ви още един типичен вкус и аромат от българската празнична вечеря. Това са печени орехови ядки със сол и зехтин. Ядките са перфектното решение за хубава и стойностна вечеря. Те могат да се сервират преди хранене или между храненията с чаша хубаво вино или с по-твърд алкохол. Рядко има човек, който да не се усмихне при миризмата на печени орехи, което ги прави любимото решение за всяка домакиня/домакин. А дори няма да Ви споменаваме колко по-полезно е да имаме на масата си купичка с орехи, отколкото крекери или соленки.

Тази рецепта е част от нашето коледно меню, включващо общо 11 ястия. Вижте останалите предложения тук:

Коледно меню по български – сто години история на една трапеза

Къде да инкорпорираме останалите печени орехови ядки?

Макар че са здравословна и вкусна разядка и съответно достатъчни сами по себе си, ореховите ядки подчертават и обогатяват вкуса на множество основни ястия, салати и десерти. По-здравословно е да ги използвате сурови. Но е по-вкусно да са изпечени. Разгледайте рецептите ни с орехови ядки тук.

Особено сполучливи с изпечени орехи стават:

Запечен камембер с орехи и плодове

Зимна салата с леща, кореноплодни и ябълка

  1. Овкусяване. В дълбока купа изсипваме всички ядки. Отгоре им наливаме зехтина и поръсваме със сол. Разбъркваме така, че солта и зехтинът да полепнат върху всички ядки.
  2. Печене. Разтиламе ядките върху тава, покрита с хартия за печене. Печем на предварително загрята на 200 градуса фурна за около 3-4 минути или докато не получат хубав тъмножълт загар.

No comments yet, be the first to leave one!

Вашият коментар

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*