Пиле в сладко-кисел сос

Отнема общо
30 mins
Трудност
Средно
Порции
3 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
400 гр
Пилешки гърди
100 гр
Брашно (тип 500)
120 гр
Царевично брашно
209 ml
Вода
1 пакетче
Бакпулвер
200 гр
Захар
100 ml
Ябълков оцет
20 ml
Соев сос
1 с. л.
Червен пипер
2 щипки
Сол
Пиле в сладко-кисел сос

Чудили ли сте се как се приготвя прочутото пиле в сладко-кисел сос от китайските ресторанти? Отговорът е: с евтини продукти, които са лесни за намиране.

Готвар, рецепта - Пиле в сладко-кисел сос, продукти, пиле в сладко кисел сос рецепта

Ако искате да направите най-сочното печено пиле:

Пиле върху бутилка

  1. Нарязване на пилешкото месо. Нарязваме гърдите на кубчета. Парчетата трябва да не са прекалено големи, защото ще останат сурови в сърцевината си, а това е недопустимо за пилешко месо. След това ги овкусяваме със солта.
  2. Приготвяне на панировката. Смесваме по 100 гр. от двата вида брашно и добавяме бакпулвера. При непрекъснато бъркане на тънка струя сипваме водата в сместа. Целта е да се получи гъста и лепкава смес.
  3. Приготвяне на пилето. Овалваме парчетата пилешко в панировка, като се стараем да поемат добре от сместа. Оставяме ги настрана, за да сме сигурни, че панировката ще полепне добре, а през това време приготвяме соса.
    469
  4. Приготвяне на сладко-киселия сос. В купа сипваме захарта, водата, оцета, соевия сос, червения пипер и 20 гр. царевично нишесте. Бъркаме, докато захарта не се разтвори във водата. След това слагаме сместа в тиган или тенджера и редуцираме (варим на слаб котлон), докато се получи гъст и лепкав сос.
    463
  5. Пържене на пилешкото. Взимаме парче пиле и го потапяме в мазнина. Хубаво е тя да е загрята до около 150 градуса. Това означава, че когато започнем да пържим, около пилешкото трябва да се образуват малки балончета. Освен това месото не трябва да подскача много в мазнината. Много хора правят грешката да пържат в прекалено загрята мазнина. Така панировката изгаря отвън, а вътре продуктът остава суров. След като извадим пилешките хапки е желателно да ги сложим на решетка, за да станат хрупкави от всички страни.
  6. Сглобяване на ястието. Накрая може да залеем пилешкото със сладко-киселия сос или да оставим соса отстрани - топейки толкова, колкото искаме.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*