- Отнема общо
- 25 mins
- Време на готвене
- 13 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- July 24, 2016
- 700 гр
- Свински вратни пържоли
- 150 гр
- Бекон
- 200 гр
- Гъби Печурки
- 20 гр
- Масло
- 3 щипки
- Сол
- 3 щипки
- Черен пипер
- 3 щипки
- Червен пушен пипер
- 30 ml
- Олио
Тази плитка от свинско месо с бекон е начинът да разнообразим добре познатите ни пържоли.
Рецептата ще се хареса на хората, които обичат да си похапват месо, в допълнение ще има и гарнитура от гъби с масло. Проста, семпла, но много вкусна комбинация.
- Рязане на бекона. Взимаме парчето бекон и го режем на тънки лентички. Препоръчително е беконът да е студено пушен, защото той дава повече аромат и е по-вкусен след запържване. Ако не намерите такъв и с варено-пушен бекон става.
- Сплитане на месото. Взимаме една вратна пържола, ако е по-дебела от 1 см, я начукваме. Съветваме Ви да режете с остър нож, ако нямате такъв оставете пържолите да се стегнат във фризера за 15-20 минути. Правим два прореза по дължината на пържолата. Целта е да станат три еднакви парчета, които да сплетем на обикновена, класическа плитка. Стараем се между всеки възел да слагаме по едно парче бекон. Накрая на плитката забиваме една клечка за зъби.
- Пържене/ печене. Овкусяваме готовите плитки със сол, черен и червен пипер и ги поръсваме с олио. Можем както да изпържим месото в тиган, така и да го изпечем на скара. Свинският врат е месо, което не се нуждае от мариноване. Печем плитките около 12-13 минути на силен огън, като обръщаме периодично.
- Задушаване на гъбите. След като станат готови плитките, в същия тиган слагаме разполовени през средата гъбите и маслото. Поръсваме ги със сол, черен и червен пипер. Задушаваме ги около 8 минути на средно силен котлон. Когато запържвате гъби, не добавяйте допълнителна мазнина, защото ще станат прекалено мазни и вкусът им ще се развали.
No comments yet, be the first to leave one!