Плитка от свинско месо с бекон

Отнема общо
25 mins
Време на готвене
13 mins
Трудност
Лесно
Порции
4 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
700 гр
Свински вратни пържоли
150 гр
Бекон
200 гр
Гъби Печурки
20 гр
Масло
3 щипки
Сол
3 щипки
Черен пипер
3 щипки
Червен пушен пипер
30 ml
Олио
Плитка от свинско месо с бекон

Тази плитка от свинско месо с бекон е начинът да разнообразим добре познатите ни пържоли.
Рецептата ще се хареса на хората, които обичат да си похапват месо, в допълнение ще има и гарнитура от гъби с масло. Проста, семпла, но много вкусна комбинация.

Готвар, рецепта - Плитка от свинско месо с бекон

  1. Рязане на бекона. Взимаме парчето бекон и го режем на тънки лентички. Препоръчително е беконът да е студено пушен, защото той дава повече аромат и е по-вкусен след запържване. Ако не намерите такъв и с варено-пушен бекон става.
  2. Сплитане на месото. Взимаме една вратна пържола, ако е по-дебела от 1 см, я начукваме. Съветваме Ви да режете с остър нож, ако нямате такъв оставете пържолите да се стегнат във фризера за 15-20 минути. Правим два прореза по дължината на пържолата. Целта е да станат три еднакви парчета, които да сплетем на обикновена, класическа плитка. Стараем се между всеки възел да слагаме по едно парче бекон. Накрая на плитката забиваме една клечка за зъби.
  3. Пържене/ печене. Овкусяваме готовите плитки със сол, черен и червен пипер и ги поръсваме с олио. Можем както да изпържим месото в тиган, така и да го изпечем на скара. Свинският врат е месо, което не се нуждае от мариноване. Печем плитките около 12-13 минути на силен огън, като обръщаме периодично.
  4. Задушаване на гъбите. След като станат готови плитките, в същия тиган слагаме разполовени през средата гъбите и маслото. Поръсваме ги със сол, черен и червен пипер. Задушаваме ги около 8 минути на средно силен котлон. Когато запържвате гъби, не добавяйте допълнителна мазнина, защото ще станат прекалено мазни и вкусът им ще се развали.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*