- Отнема общо
- 25 mins
- Време на готвене
- 5 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 2 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- August 3, 2016
В тази рецепта ще Ви покажем как да приготвите лесни, бързи и ефектни шишчета с тиквичка и кайма.
Друга рецепта за тиквички с кайма:
- Рязане на зеленчуците. Режем тиквичката на шайби с дебелина около 1 см. Режем и чушката и доматите, като целта е те да бъдат с големината на тиквичката. Когато всички зеленчуци са с еднаква големина, гарантираме, че ще се изпекат до еднаква степен, особено ако ги печем на скара.
- Оформяне. От каймата оформяме малки кюфтенца, които отново трябва да са широки колкото тиквичката. Между две парчета от тиквичката слагаме оформената кайма и притискаме, след което набучваме на шишчето. Каймата не се нуждае от друго подправяне, зеленчуците ще пуснат своите сокове и тя ще се овкуси. Повтаряме процедурата и с чушките и домата. Хубаво е двойките зеленчуци с кайма да се правят преди да се сложат на шишчето, защото има опасност да се разпаднат. Накрая слагаме лютата чушка.
- Печене. Намазваме шишчетата с мазнината, след което подправяме. Съветваме Ви да мажете продукта с мазнина, а не тавата или скарата. Шишчетата може да опечем на скара или във фурната. Ако е във фурната - 180 градуса за 20 минути. На скара също 20 минути, като периодично ги обръщаме.
No comments yet, be the first to leave one!