Шишчета с тиквичка и кайма

Отнема общо
25 mins
Време на готвене
5 mins
Трудност
Лесно
Порции
2 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
1 брой
Тиквички
150 гр
Кайма
1 брой
Чушки
1 брой
Домат
2 брой
Люта чушка
4 щипка
Сол
10 ml
Олио
Шишчета с тиквичка и кайма

В тази рецепта ще Ви покажем как да приготвите лесни, бързи и ефектни шишчета с тиквичка и кайма.

Готвар, рецепта - Шишчета с тиквичка

Друга рецепта за тиквички с кайма:

Пълнени тиквички с кайма и домати

  1. Рязане на зеленчуците. Режем тиквичката на шайби с дебелина около 1 см. Режем и чушката и доматите, като целта е те да бъдат с големината на тиквичката. Когато всички зеленчуци са с еднаква големина, гарантираме, че ще се изпекат до еднаква степен, особено ако ги печем на скара.
  2. Оформяне. От каймата оформяме малки кюфтенца, които отново трябва да са широки колкото тиквичката. Между две парчета от тиквичката слагаме оформената кайма и притискаме, след което набучваме на шишчето. Каймата не се нуждае от друго подправяне, зеленчуците ще пуснат своите сокове и тя ще се овкуси. Повтаряме процедурата и с чушките и домата. Хубаво е двойките зеленчуци с кайма да се правят преди да се сложат на шишчето, защото има опасност да се разпаднат. Накрая слагаме лютата чушка.
  3. Печене. Намазваме шишчетата с мазнината, след което подправяме. Съветваме Ви да мажете продукта с мазнина, а не тавата или скарата. Шишчетата може да опечем на скара или във фурната. Ако е във фурната - 180 градуса за 20 минути. На скара също 20 минути, като периодично ги обръщаме.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*