- Отнема общо
- 30 mins
- Време на готвене
- 30 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 3 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- July 28, 2016
- 3 броя
- Свински котлети
- 100 ml
- Бяло вино
- 70 гр
- Масло
- 20 ml
- Олио
- 7 стръка
- Мащерка
- 3 скилидки
- Чесън
- 1 глава
- Кромид лук
- 3 щипки
- Сол
- 2 щипки
- Черен пипер
Хапват Ви се вкусни пържоли? Свински котлети с бяло вино – ще задоволят и най-претенциозния вкус. В тази рецепта ще Ви разкрием тайната на идеално приготвената пържола на тиган.
Добавете и пърленка, за да стане яденето Ви прекрасно:
- Подготовка на пържолите. Подсушаваме пържолите. Винаги, когато искаме месото да придобие хубав загар, е необходимо да го подсушим от излишната вода. Намазваме месото с олиото и поръсваме със сол и черен пипер от двете страни. Хубаво е, когато пържим месо, да мажем самия продукт с мазнина, а не тигана, защото мазнината е топлопроводник и така пържолата ще се изпече равномерно отвсякъде.
- Пържене. Слагаме пържолата в силно загрят тиган. Пържим от едната страна около 4 минути, след което обръщаме от другата. Когато обърнем пържолата, в тигана прибавяме (до месото) 3 стръка мащерка, 20 гр. масло и смачкана, но необелена скилидка чесън. Чесънът не трябва да се бели, защото тиганът е силен и той ще изгори прекалено бързо. Също така, ако се обели чесънът, ароматът му ще бъде много интензивен и ще доминира над останалите. След като маслото се разтопи, обливаме месото с него, с помощта на лъжица. Препоръчително е в тигана да се пържи само по една пържола. За да бъде готова, на една пържола са ѝ необходими около 7 минути – 4 минути от първата страна и 3 минути от втората. Когато изпържим първата пържола, местим чесъна и мащерката от тигана в купа, защото ще ни трябват за приготвянето на соса. Избърсваме тигана с кухненска хартия, като гледаме да не се изгорим. Всяка нова пържола трябва да попада в чист тиган.
- Приготвяне на сос. Всяко месо започва да изсъхва, след като е преминало през термична обработка. За това винаги е добре да се прибави сос. След като извадим и последната пържола, връщаме чесъна, мащерката и мазнината от купата – отново в тигана. За предпочитане е сосът да се приготвя на средно силен котлон. Режем на ситно кромид лук и го добавяме в тигана. Запържваме за около 2-3 минути. След това, прибавяме 50 мл топла вода (ако имате бульон, например пилешки, по-добре е да използвате него) и 50 мл вино в тигана. Оставяме сместа да поври за около 2 минути. След като изключим котлона, прибавяме 10 гр. студено масло и разклащаме или разбъркваме съда добре, докато маслото се разтопи. Пожелание може да прецедим соса през цедка, за да премахнем парченцата от чесъна и от мащерката. Заливаме пържолите с него.
No comments yet, be the first to leave one!