Свински котлети с бяло вино

Отнема общо
30 mins
Време на готвене
30 mins
Трудност
Средно
Порции
3 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
3 броя
Свински котлети
100 ml
Бяло вино
70 гр
Масло
20 ml
Олио
7 стръка
Мащерка
3 скилидки
Чесън
1 глава
Кромид лук
3 щипки
Сол
2 щипки
Черен пипер
Свински котлети с бяло вино

Хапват Ви се вкусни пържоли? Свински котлети с бяло вино – ще задоволят и най-претенциозния вкус. В тази рецепта ще Ви разкрием тайната на идеално приготвената пържола на тиган.

Готвар, рецепта - Свински котлети с бяло вино

Добавете и пърленка, за да стане яденето Ви прекрасно:

Плитка от свинско месо с бекон

 

  1. Подготовка на пържолите. Подсушаваме пържолите. Винаги, когато искаме месото да придобие хубав загар, е необходимо да го подсушим от излишната вода. Намазваме месото с олиото и поръсваме със сол и черен пипер от двете страни. Хубаво е, когато пържим месо, да мажем самия продукт с мазнина, а не тигана, защото мазнината е топлопроводник и така пържолата ще се изпече равномерно отвсякъде.
  2. Пържене. Слагаме пържолата в силно загрят тиган. Пържим от едната страна около 4 минути, след което обръщаме от другата. Когато обърнем пържолата, в тигана прибавяме (до месото) 3 стръка мащерка, 20 гр. масло и смачкана, но необелена скилидка чесън. Чесънът не трябва да се бели, защото тиганът е силен и той ще изгори прекалено бързо. Също така, ако се обели чесънът, ароматът му ще бъде много интензивен и ще доминира над останалите. След като маслото се разтопи, обливаме месото с него, с помощта на лъжица. Препоръчително е в тигана да се пържи само по една пържола. За да бъде готова, на една пържола са ѝ необходими около 7 минути – 4 минути от първата страна и 3 минути от втората. Когато изпържим първата пържола, местим чесъна и мащерката от тигана в купа, защото ще ни трябват за приготвянето на соса. Избърсваме тигана с кухненска хартия, като гледаме да не се изгорим. Всяка нова пържола трябва да попада в чист тиган.
  3. Приготвяне на сос. Всяко месо започва да изсъхва, след като е преминало през термична обработка. За това винаги е добре да се прибави сос. След като извадим и последната пържола, връщаме чесъна, мащерката и мазнината от купата – отново в тигана. За предпочитане е сосът да се приготвя на средно силен котлон. Режем на ситно кромид лук и го добавяме в тигана. Запържваме за около 2-3 минути. След това, прибавяме 50 мл топла вода (ако имате бульон, например пилешки, по-добре е да използвате него) и 50 мл вино в тигана. Оставяме сместа да поври за около 2 минути. След като изключим котлона, прибавяме 10 гр. студено масло и разклащаме или разбъркваме съда добре, докато маслото се разтопи. Пожелание може да прецедим соса през цедка, за да премахнем парченцата от чесъна и от мащерката. Заливаме пържолите с него.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*