- Отнема общо
- 10 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 4 people
- Вид
- Супа
- Рецепта от
- От
- July 27, 2016
- 2 броя
- Краставица
- 30 гр
- Орехи
- 30 ml
- Олио
- 2 скилидки
- Чесън
- 3 стръка
- Копър
- 10 гр
- Сол
- 2 броя
- Тиквички
- 700 гр
- Кисело мляко
- 700 ml
- Вода
Ще Ви покажем как да сготвите любимото си лятно ястие, но ще разнообразим основната съставка, като я съвместим с нова, по-необичайна и много по-вкусна. Какво ще кажете за таратор с тиквички?
- Подготвяне на подправките. Нарязваме на ситно копъра и чесъна. Чесънът се нарязва най-лесно, като първо го намачкаме с опакото (тъпата страна) на ножа и после го накълцаме. Добавяме половината сол (5 грама или една щипка) при чесъна и копъра. Втриваме солта, с помощта на лъжица. По този начин изваждаме вкусовете на копъра и чесъна.
- Приготвяне на сместа. Разбъркваме водата и киселото мляко в отделен съд. Добавяме останалата сол. Хубаво е водата да бъде студена. Може дори да прибавите няколко кубчета лед. Няма опасност да нарушите гъстотата на сместа.
- Рязане на зеленчуците. Режем суровите зеленчуци на малки кубчета. Стремим се да станат с относително еднаква големина и форма.
- Сглобяване на съставките. Към сместа от киселото мляко и водата добавяме зеленчуците и подправките. Добре е сглобяването да остане за накрая, защото предварителното осоляване на зеленчуците ще ги накара да омекнат. За финал поръсваме с олио и орехи.
No comments yet, be the first to leave one!