Тиквички бюрек със сос от кисело мляко

Отнема общо
30 mins
Време на готвене
30 mins
Трудност
Средно
Порции
3 people
Вид
Предястие
Рецепта от
От
3 броя
Тиквички
250 гр
Краве сирене
3 броя
Яйца
50 гр
Галета
150 гр
Брашно (тип 500)
10 гр
Сол
2 стръка
Копър
1 стрък
Пресен лук
200 гр
Кисело мляко
1 скилидка
Чесън
Тиквички бюрек със сос от кисело мляко

Днес ще Ви впечатлим с рецепта за едно просто, но изненадващо вкусно ястие от балканската кухня – тиквички бюрек със сос от кисело мляко. То е от онези ястия, които неправомерно пренебрегваме в ежедневното си хранене.

продукти Готвар, рецепта, рецепти, готвене, продукти - Тиквички бюрек със сос от кисело мляко

Предложение за салата:

Мусака от печени чушки

  1. Рязане на тиквичките. Режем тиквичките на две по широчина и след след това на още две - това по дължина. Трябва да получим лентички с широчина около 1 см лентички.
  2. Направа на соса. Нарязваме на ситно чесъна, копъра и пресния лук. След това ги слагаме на едно място на дъската и ги посоляваме добре. С помощта на ножа втриваме солта в зеленчуците много добре. Втриваме, докато не получим каша. Получената кашава смес прибавяме в киселото мляко. Това се прави, за да могат всички подправки да пуснат етеричните си масла и да овкусят соса по-добре.
  3. Пържене. Посоляваме тиквичките и ги овалваме в брашно. Пържим ги за около 1 минута в загрято олио. След като ги извадим, ги отцеждаме от мазнината върху хартия.
  4. Направа на плънката. В купа разбиваме две яйца и добавяме натрошеното сирене. Разбъркваме добре. Отделно, на друго място, разбиваме другото яйце.
  5. Паниране. Взимаме вече изпържена само в брашно тиквичка и я намазваме с плънката от яйце и сирене. Захлупваме я с друга, вече изпържена тиквичка, като ги притискаме една към друга леко, колкото да залепнат. Не натискайте много силно, за да не изтече цялата плънка. Трябва да се образува нещо като сандвич. Взимаме слепените тиквички и овалваме първо в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата.
  6. Пържене. Пържим тиквичките бюрек в сгорещено олио за около 1 минута.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*