- Отнема общо
- 30 mins
- Време на готвене
- 30 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 3 people
- Вид
- Предястие
- Рецепта от
- От
- September 13, 2016
- 3 броя
- Тиквички
- 250 гр
- Краве сирене
- 3 броя
- Яйца
- 50 гр
- Галета
- 150 гр
- Брашно (тип 500)
- 10 гр
- Сол
- 2 стръка
- Копър
- 1 стрък
- Пресен лук
- 200 гр
- Кисело мляко
- 1 скилидка
- Чесън
Днес ще Ви впечатлим с рецепта за едно просто, но изненадващо вкусно ястие от балканската кухня – тиквички бюрек със сос от кисело мляко. То е от онези ястия, които неправомерно пренебрегваме в ежедневното си хранене.
Предложение за салата:
- Рязане на тиквичките. Режем тиквичките на две по широчина и след след това на още две - това по дължина. Трябва да получим лентички с широчина около 1 см лентички.
- Направа на соса. Нарязваме на ситно чесъна, копъра и пресния лук. След това ги слагаме на едно място на дъската и ги посоляваме добре. С помощта на ножа втриваме солта в зеленчуците много добре. Втриваме, докато не получим каша. Получената кашава смес прибавяме в киселото мляко. Това се прави, за да могат всички подправки да пуснат етеричните си масла и да овкусят соса по-добре.
- Пържене. Посоляваме тиквичките и ги овалваме в брашно. Пържим ги за около 1 минута в загрято олио. След като ги извадим, ги отцеждаме от мазнината върху хартия.
- Направа на плънката. В купа разбиваме две яйца и добавяме натрошеното сирене. Разбъркваме добре. Отделно, на друго място, разбиваме другото яйце.
- Паниране. Взимаме вече изпържена само в брашно тиквичка и я намазваме с плънката от яйце и сирене. Захлупваме я с друга, вече изпържена тиквичка, като ги притискаме една към друга леко, колкото да залепнат. Не натискайте много силно, за да не изтече цялата плънка. Трябва да се образува нещо като сандвич. Взимаме слепените тиквички и овалваме първо в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата.
- Пържене. Пържим тиквичките бюрек в сгорещено олио за около 1 минута.
No comments yet, be the first to leave one!