Мусака от печени чушки

Отнема общо
85 mins
Време на готвене
40 mins
Трудност
Средно
Порции
3 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
3 щипки
Черен пипер
3 щипки
Червен пипер
5 щипки
Сол
2 броя
Яйца
200 гр
Кисело мляко
5 броя
Зелени чушки
5 броя
Червени чушки
50 ml
Олио
Мусака от печени чушки

В днешната рецепта сме съчетали две любими ястия и аромати. Нашата вегетарианска версия на класическата мусака – рецептата ни за мусака от печени чушки ще Ви изненада с познатия си и същевременно иновативен вкус.

Готвар, рецепта - Мусака от печени чушки

Задушени зеленчуци в плик

 

  1. Печене на чушките. Най-лесният начин за печене на по-голямо количество чушки, без директен огън, е във фурната. Загряваме я предварително на най-големите ѝ градуси и оставяме чушките вътре. На 150 градуса са готови за около 15-20 минути.
  2. Задушаване. Задушаваме чушките в съд с капак. Много хора ги поставят в найлонова торбичка, ала така има опасност тя да се разтопи от топлината.
  3. Белене. Препоръчваме Ви да не белите чушките под течаща вода. В тях има сок, който притежава богат и плътен вкус и аромат. Когато поставите чушките под мивката, те губят аромата си.
  4. Рязане. Режем обелените чушки на кубчета. Моркова - на ситно.
  5. Запържване. На средно силен котлон в цялата мазнина запържваме нарязан на ситно морков. Пържим около 5-6 минути. След това добавяме нарязаните чушки. Запържваме вскичко за още 5 минути. Малко преди да ги свалим от котлона, добавяме всички подправки.
  6. Направа на заливката. В купа добавяме киселото мляко и яйцата. Разбъркваме, докато стане еднородна смес. Заливаме чушките и морковите с нея.
  7. Печене. Печем за около 25-30 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*