Задушени зеленчуци в плик

Отнема общо
100 mins
Време на готвене
10 mins
Трудност
Лесно
Порции
4 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
4 броя
Морковa
1 брой
Тиквичка
1 брой
Чорбаджийска чушка
1 брой
Червена чушка
1 брой
Зелена чушка
8 броя
Гъби Печурки
1 глава
Кромид лук
4 броя
Картофи
1 к.ч
Олио
1 к.ч
Вода
4 щипки
Сол
3 щипки
Риган
3 щипки
Чубрица
2 щипки
Черен пипер
Задушени зеленчуци в плик

Ако се чудите с какво да впечатлите вегетарианци или капризни гости, ние ще Ви покажем рецепта за съвременен зеленчуков гювеч. Сгответе задушени зеленчуци в плик – усмивките са неизбежни, а претенциите ще бъдат задоволени!

За щастие ястията на зеленчукова основа са много силно застъпени в традиционната българска кухня. Вероятно причините са във високата витаминозност и ниската цена. Особено големият плюс на нашите задушени зеленчуци в плик е лесното приготвяне. Изпълнението на рецептата е по силите и на начинаещите ентусиасти в кухнята. Понякога вкусното, полезното, лесното и приятното се срещат в едно. Защо да усложняваме съвършенството?
продукти за задушени зеленчуци в плик

Предложена рецепта:

Хрупкави зеленчуци с кайма

За любителите на вегетариански ястия, в които зеленчуците са герой

Можем да препоръчаме още няколко изключително здравословни и витаминозни рецепти. Ще си оближете пръстите!

Вижте например:

Ветрило от патладжани тук

печени тиквички с доматен сос тук

сръбски айвар тук

За почитателите на основни вегетариански ястия с чушки, ще бъде приключение и наслада да опитат разнообразни рецепти, които съвсем се доближават до върха във вегетарианската зеленчукова кухня:

Запечени чушки в зехтин и балсамов оцет

Печени чушки с доматен сос

Пълнени чушки с кашкавал и царевица

Пълнени чушки с боб

 

  1. Рязане на зеленчуците. Картофите обелваме и режем на кубчета около 2 см. Морковите на дълги лентички, разрязани на 4 по дължина. Гъбите през средата, чушките на дебели шайби. Лукът на едро, тиквичката на едри кубчета.
  2. Подправяне. Слагаме всички зеленчуци в плика, наливаме водата и олиото. Поръсваме обилно с подправките и разбъркваме всичко много добре.
  3. Печене. Завързваме плика. Наливаме вода в тава. Съвсем малко, колкото да се покрие дъното. Това се прави с единствената цел, пликът да не залепне за тавата. Поставяме пликът с овкусените зеленчуци в тавата. Печем на загрята на 190 градуса фурна за около 90 минути.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*