Запечени чушки в зехтин и балсамов оцет

Отнема общо
30 mins
Време на готвене
5 mins
Трудност
Лесно
Порции
4 people
Вид
Гарнитура
Рецепта от
От
10 броя
Чорбаджийски чушки
5 броя
Зелена чушка
1 глава
Чесън
1 връзка
Копър
10 гр
Захар
5 гр
Сол
1 к.ч
Зехтин
1 к.ч
Балсамов оцет
Запечени чушки в зехтин и балсамов оцет

Запечените чушки в зехтин и балсамов оцет са толкова лесни, колкото и вкусни.

продукти Готвар, рецепта - Запечени чушки в зехтин и балсамов оцет

Друга рецепта с чушки:

Мусака от печени чушки

  1. Рязане на чушките. Чорбаджийските чушки не се нуждаят от рязане, тях просто ги измиваме и мятаме в тава. Зелените чушки изчистваме от дръжките и режем на дебели лентички (една чушка, разрязана на 4).
  2. Рязане на подправките. Нарязваме копъра на ситно, скилидките чесън на едро. Хубаво е чесънът да бъде разрязан наполовина, в противен случай ще се стопи и ще вгорчи ястието.
  3. Направа на маринатата. В купа слагаме зехтина, балсамовия оцет, захарта и солта. Рабъркваме всичко енергично, докато захарта и солта се стопят напълно.
  4. Печене. Заливаме чушките с маринатата и печем на предварително загрята на 220 градуса фурна за около 25 минути.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*