- Отнема общо
- 120 mins
- Време на готвене
- 10 mins
- Трудност
- Средно
- Порции
- 6 people
- Вид
- Хляб
- Рецепта от
- От
- August 6, 2016
Повечето хора предпочитат да си купят питките за хамбургери, ние Ви препоръчваме да се възползвате от нашето предложение за златисти питки за хамбургери. Уверяваме Ви, че разликата с купените ще е осезаема.
- Забъркване на тестото. В купа пресяваме брашното и солта. Отделно разбъркваме млякото, водата, маята, захарта и маслото. Млякото, водата и маслото трябва да бъдат на стайна температура. В противен случай маслото няма да се разтвори добре в сместа, и има опасност студената течност да пресече маята. В купата при брашното прибавяме течните продукти и месим около 5 минути. Трябва да се получи меко и лепкаво тесто.
- Втасване. Оставяме тестото в набрашнена купа и го завиваме с кърпа. Наясно сме с факта, че тестото ще удвои обема си, за това използваме по-голяма купа. Оставяме да втаса за един час на стайна температура.
- Оформяне на хамгургерите. Изваждаме тестото на набрашнен плот и го размесваме за около 1 минута. Разделяме го на 6 равни части и всяка една от тях оформяме на топка. Редим ги в тава, покрита с хартия за печене. Намазваме ги с разбит с една ч.л вода жълтък и олиото. Оставяме ги на стайна температура за около 30 минути, за да втасат повторно.
- Печене. Печем питките на загрята на 160 градуса фурна за около 20 - 25 минути.
No comments yet, be the first to leave one!