- Отнема общо
- 15 mins
- Време на готвене
- 5 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 2 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- January 27, 2017
- 2 броя
- Пилешки гърди
- 150 гр
- Брашно
- 200 ml
- Вода
- 1 с. л.
- Сол
- 1 ч. л.
- Черен пипер
- 2 щипки
- Чесън на прах
Повечето хора мислят, че за да направят перфектните пържени филенца се нуждаят от много продукти и предварително мариноване на месото. Да, понякога пилешкото филе става сухо, но главната причина за това не е липсата на марината, а неправилните градуси и време за обработка. Ето защо решихме да ви покажем как да си направите лесни хрупкави пилешки филенца. Без мариноване на месото или сложни панировки.
Ще са Ви нужни само брашно, вода, пилешко и подправки. С акцент върху свежите пилешки филенца
И филето ще остане сочно, обещаваме.
Препоръка: Тези лесни хрупкави пилешки филенца си подхождат изключително много с чесновия сос от тази рецепта.
Тези бързи и хрупкави пилешки филенца са прекрасно решение за оползотворяване на останали малки парченца от пиле. Ако имате още малко пилешко месо, останало след предишно готвене, тази рецепта е прекрасно решение на този проблем. Ето и още няколко идеи за оползотворяване на останали парченца пилешко филе:
- Рязане на филето. Режем филетата на дължина. Стремим се да направим три равни по големина парчета.
- Направа на панировката.В брашното слагаме солта, черния пипер и чесъна. Разбъркваме добре, така че подправките да се разпределят равномерно по брашното. Топим филетата първо в брашното, след това във водата, а след това пак в брашното. Повтаряме процедурата поне 2 пъти.
- Пържене. Загряваме мазнина добре. Тя трябва да покрива филетата поне два пръста. Хубаво е мазнината да не е нито твърде силна, нито твърде слаба. Трябва, когато сложим филето, вътре то да започне да се пържи леко, а не да подскача в мазнината. Разбираме, че филенцето е готово, когато изплува на повърхността.
- Отцеждане. За да станат филенцата хрупкави и не толкова мазни, трябва да се отцедят преди сервиране върху скаричка. За целта може да използвате скарата на фурната или тази на парти грила. Ако използвате кухненска хартия, филенцата ще се запарят отдолу и ще станат меки - ето защо е най-удачно използването на скара.
No comments yet, be the first to leave one!