Шоколадови трюфели с какао и орехови ядки

Отнема общо
240 mins
Трудност
Средно
Порции
6 people
Вид
Десерт
Рецепта от
От
300 ml
Сметана
200 гр
Шоколад за готвене
150 гр
Орехови ядки
100 гр
Какао
Шоколадови трюфели с какао и орехови ядки

Какво си представяте, когато чуете шоколадови трюфели? Шоколадовите трюфели напоследък си спечелиха името на луксозен и скъп десерт. Истината обаче е, че те са съвсем лесни за приготвяне в домашни условия. Време е единственото, което трябва да си отделите, защото темперирането на сместа изисква дълго охлаждане. Всички останали стъпки са лесни и приятни – може да включите и деца в приготвянето на новогодишната парти трапеза. Със сигурност ще се справят с лесната ни рецепта за шоколадови трюфели с какао и орехови ядки.

Шоколадови трюфели и други лесни десерти

За почитателите на какаово-шоколадовите домашни десерти, можем да предоставим още няколко разнообразни предложения:

Шоколадови мъфини

Шоколадово кексче в чашка за 5 минути

Шоколадово суфле с три съставки

Лесен шоколадов сладкиш с две съставки

Лесен готвар-кат

Трюфели от сладко и сирене

  1. Загряване на сметаната. Загряваме сметаната на бавен огън. Важно е да разбъркваме периодично, за да се уверим, че няма да залепне за повърхността на тенджерата. Разбираме, че е готова, когато започне леко да къкри. В този момент я сваляме от котлона.
    1669
  2. Нарязване на шоколада. Режем шоколада на фини филийки. Важно е да използвате шоколад за готвене. Ако не разполагате с такъв, може да го замените с друг, ако обаче той има поне 60% какао.
    1671
  3. Забъркване на сместа. Добавяме нарязания шоколад при топлата сметана (която е свалена от котлона). Разбъркваме енергично, докато се получи еднородна смес.
    1676
  4. Изстудяване на шоколада. Разстиламе сместа на дъното на тава. Така тя ще изстине по-бързо. Покриваме тавата със стреч фолио и я оставяме да се охлади в хладилник за минимум три часа.
    1670
  5. Подготвяне на ядките. Загряваме тиган на много силен котлон. Няма нужда от мазнина, защото орехите отделят естествено олио. За една минута запичаме ядките. Когато поизстинат, трябва да ги направим фини. Ако разполагате с мелачка, я използвайте. Ако ли не - можете да нарежете на много ситно, с помощта на нож.
    1673
  6. Оформяне на бонбоните. Когато шоколадът изстине, го оформяме на бонбони, Най-лесният начин е, като загребваме малка част от него с лъжичка. С ръце ги оформяме на топчета.
    1672
  7. Презентиране на трюфелите. Овалваме бонбоните в какао или в нарязаните орехови ядки, или и в двете.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*