- Отнема общо
- 5 mins
- Време на готвене
- 5 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 1 people
- Вид
- Напитка
- Рецепта от
- От
- May 30, 2017
В рубриката ни домашен барман сме решили да Ви представим един от най-лесните и известни коктейли в света – уиски със сода. В повечето коктейли вкусът и ароматът на самия алкохол малко или повече се губят за сметка на останалите продукти. Този коктейл е напълно различен. Газираната вода отваря още повече аромата и вкуса на уискито, като единствено го прави по-пивко и не толкова тръпчиво на вкус.
Ако сте фенове на класическите коктейли,
…но обичате наситен и леко пиперлив вкус, можем да ви помогнем да си го осигурите вкъщи. С нашата малко обогатена версия на един от най-популярните коктейли в света – блъди мери.
- Начупване на леда. Тъй като уредите за разтрошаване на лед не са рентабилни в домашни условия (освен ако не правим такива коктейли всеки ден), ние ще Ви покажем как сами да разбиете леда си на парчета, подходящи за коктейл. Изсипваме леда в найлонова торбичка, нея пък увиваме в кърпа. С помощта на тежък предмет (като тиган или чук за начукване на пържоли) започваме да удряме по кърпата. Препоръчително е да използваме кърпа, защото когато започнем да разбиваме леда, някое парче може да разкъса торбичката и ледът да се разпръсне.
- Смесване на продуктите. В чашата, в която е газираната вода, наливаме и уискито. Разбъркваме много внимателно, за да не разгазираме водата.
- Сервиране. Слагаме начупения лед в къса чаша, отгоре наливаме содата с уискито, а най-отгоре изстискваме леко резана лайм, който поставяме също в чашата.
No comments yet, be the first to leave one!