- Отнема общо
- 25 mins
- Време на готвене
- 5 mins
- Трудност
- Лесно
- Порции
- 2 people
- Вид
- Основно
- Рецепта от
- От
- July 30, 2016
- 3 броя
- Тиквички
- 200 гр
- Краве сирене
- 200 гр
- Сметана
- 2 щипки
- Сол
- 2 щипки
- Черен пипер
- 2 щипки
- Индийско орехче
- 20 ml
- Олио
Експериментирайте с рецептите, защото разнообразността е ключова за развитие на вкусовите предпочитания!
Препоръчана рецепта:
- Рязане на тиквичките. Режем тиквичките на шайби, с дебелина около два сантиметра. Парченцата са по-дебели, защото при пърженето на зеленчуци има опасност да ги обработвате повече, отколкото е необходимо, това автоматично ги прави жилави. Когато шайбите са по-дебели, средата ще остане леко сурова и месеста, така ще постигнем целта си.
- Приготвяне на соса. В купа смесваме сметаната с всички подправки и разбъркваме добре. Хубаво е винаги, когато има течност, тя да се овкусява, за да могат подправките да се разтворят в нея. Така овкусяването става равномерно.
- Сглобяване на ястието. Подреждаме тиквичките в подмазана тава и ги заливаме със соса. Няма нужда да се стараем да бъдат равномерно залети. Натрошаваме сиренето отгоре.
- Печене. Печем в загрята на 180 градуса фурна за двадесет минути.
No comments yet, be the first to leave one!