Печени тиквички със сирене и сметана

Отнема общо
25 mins
Време на готвене
5 mins
Трудност
Лесно
Порции
2 people
Вид
Основно
Рецепта от
От
3 броя
Тиквички
200 гр
Краве сирене
200 гр
Сметана
2 щипки
Сол
2 щипки
Черен пипер
2 щипки
Индийско орехче
20 ml
Олио
Печени тиквички със сирене и сметана

Експериментирайте с рецептите, защото разнообразността е ключова за развитие на вкусовите предпочитания!

 печени тиквички със сирене и сметана продукти

Препоръчана рецепта:

Пълнено руло с кашкавал и гъби

  1. Рязане на тиквичките. Режем тиквичките на шайби, с дебелина около два сантиметра. Парченцата са по-дебели, защото при пърженето на зеленчуци има опасност да ги обработвате повече, отколкото е необходимо, това автоматично ги прави жилави. Когато шайбите са по-дебели, средата ще остане леко сурова и месеста, така ще постигнем целта си.
  2. Приготвяне на соса. В купа смесваме сметаната с всички подправки и разбъркваме добре. Хубаво е винаги, когато има течност, тя да се овкусява, за да могат подправките да се разтворят в нея. Така овкусяването става равномерно.
  3. Сглобяване на ястието. Подреждаме тиквичките в подмазана тава и ги заливаме със соса. Няма нужда да се стараем да бъдат равномерно залети. Натрошаваме сиренето отгоре.
  4. Печене. Печем в загрята на 180 градуса фурна за двадесет минути.

No comments yet, be the first to leave one!

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*